Cari Something?

Isnin, September 14, 2009

Hati-Hati di LRT Titiwangsa


Dah acapkali saya perasan, kat papan kenyataan tu tulis

"Tren ini ke Sri Petaling
Tren berikutnya ke Ampang"

ataupun vice versa, TAPI tren yg datang, di kepalanya tulis destinasi berbeza!


Baru² ni, papan tu tulis

"Tren ini ke Ampang
Tren berikutnya ke Sri Petaling"

so, saya takde la nak rushing naik escalator.. tup² bila tren tu dah lepas, kat kepala dia tulis Sri Petaling.. apakah?






Tujuan tulis ni sbb saya dah pernah terkena :P Nasib baik driver tren buat pengumuman.. kalau tak, selamat la saya sampai ke Ampang.. tp yg sedihnya, dah sedap² dapat duduk, bila naik tren ke Sri Petaling kat Chan Sow Lin tu, jangan harap le ada seat..



Dan, nyaris lagi sekali kena Jumaat lepas :P Kesahnya, masa saya sampai, tren dah sedia ada.. papan kenyataan tulis "Tren ini ke Sri Petaling.".. cepat-cepat la naik.. TAPI, hati saya rasa tak best.. masa kat stesen PWTC, saya nekad turun.. bila tren dah blah, SAH! Kat kepala tren tulis AMPANG..


Orang pulak luar biasa ramai Jumaat tu.. kiranya mmg saya tak dapat la favorite spot yg biasa saya lepak time naik kat Titiwangsa..


Jadi, hati-hati lah ye.. karang lain tempat yg dituju, lain tempat yg sampai..

8 ulasan:

honeylanz berkata...

ciannye. ok. mlm kang has tanya adik, dia keje situ. mengelirukan n menyusahkan pengguna tuh.

Fid berkata...

ish tak patut sungguh laaaaa

mum2h berkata...

hehehe dah pernah kena gak..siap sampai ampang lagi..

p/s salam perkenalan

CY3.5 berkata...

Has,
TQ :) selalu kat LRT ada 2 signboard tu.. kat situ pun selalu bercanggah.. hehehe..

Fid,
aku tak berapa kesah la time lain.. tp bulan posa ni nak la balik cepat :)

mum2h,
terima kasih sbb singgah ke sini.. kena beli tiket lain tak? ngeee..

Ms Lola berkata...

Aku pening bila baca pasal tren - takleh nak imagine!

_mmm_ berkata...

disebabkan suatu ketika dahulu dizaman persekolahan saye sering salah naik tren..maka setiap stesen tu saye akan cek saye naik tren ke mane..seriously smpi hari ni dah x silap..siap yg kat chan sow lin tu saye pastikan yg saye naik ke sri petaling utk smpi ke bandar tun razak dan bukan ke ampang..hha

adik mast!

mum2h berkata...

i tak beli tiket lain...duduk diam2 sebab nanti dia patah balik..lepas tu turun kat chan sow lin..

CY3.5 berkata...

Ms L,
mujur la kau tak naik nyah..

_mmm_,
yep.. la ni bukan takat kena tengok signboard, siap kena tengok kepala tren :D

mum2h,
seumur idup naik LRT, saya tak pernah jejak ke terminal lagi.. hahaha..