Cari Something?

Jumaat, September 11, 2009

Malu Bertanya Sesat Jalan


Saya akui, saya jaaaarang sangat pi ke kedai buku di alam nyata sbb selama ni saya duduk di .. tak koser plak nak abiskan ayat ni :P


Sbbnya kerana saya ada kelemahan mem"browse" sambil memandang² seksyen, label di kedai.. tambah² kalau saya terpaksa mendongak utk membaca label² tersebut.. heeeee..










Tapi, sementelah banyak buku yg saya nak OUT OF STOCK dalam kedai di alam maya, maka TERPAKSA la saya gagahkan diri dan gigihkan body utk menjejakkan kaki ke kedai realiti.

Dalam 15 minit ke 20 minit kot, saya tercangak-cangak tak jumpa buku² yg saya cari. Sudahnya saya pi guna PC utk self-help tu kot.. search, ada stok! Tapi saya tak tau kat mana kaedahnya buku² ni diletakkan.. ngeee..







Body dah makin tak gagah.. bintang² pun dah mula berkerlipan.. Saya terus je usha ataupun perlakuan yg boleh dikira tahap menahan macam polis tahan orang sbb SA tu laju je berjalan..


"Boleh saya tahu buku ni di seksyen sekian, di bla bla bla.. ada kat mana?"
tanya saya sambil menunjuk kepada skrin PC :P

"Oh, yg ni kena ke belakang sana.."

Terima kasih :)















Buku² ni la yg buat saya berpinar-pinar :P



Pic taken from Book Cafe

Dari siri Senangnya Memasak.. antara percubaan saya untuk menjadi Domestic Goddess.. harap² bukan hangat² taik idung :P

Tapi masih tak dapat semua.. ada 15 siri kot.. saya dapat 4 saja.. lain sold out, OK.. tu pun terpaksa cari lagi kat Book Fair depan Metrojaya kat MV..


Nota kaki: cik Azure, next week, insya-ALLAH Isnin, saya poskan hadiahnya.. dah lama sangat tertunggak.. malu I..

12 ulasan:

knv berkata...

taik idung hangat ke? macam taakkk je! kahkahkahkah!

oh.. ini merupakan komen terakhir saya..

... sebelum ke birm!

ahaks!

bye deknon. ini script standard sebelum melangkah keluar dari bumi malaysia tercinta!

MN berkata...

ada book fair kat MV???

Ms Lola berkata...

Fuiyoooo... Hanieliza beb....... Mamafami takdok?

Sayang.Ibu berkata...

CY... buku tu mmg best, aritu saya beli yg ikan ngan ayam punye... sbb selalu masak ayam dan ikan, balik2 masak masakan yg biasa. mmg best buku tu.. sbb simple je resepi dia. nanti nk beli yg lelain gak

Azure berkata...

eh, CY..takpe...no need to rush :)

CY3.5 berkata...

k Ana,
kenang daku dalam doamu.. ini pun ayat standard org yg tertinggal di bumi Malaysia :P

MN,
tu ayat org kat MPH masa aku nak cari remaining series.. padahal kecik cetoet je pun.. hahaha..

Ms L,
mamafami, sooner or later la tu gamaknya..

cik Intan,
ayam + ikan dah abisss.. hinsh..

cik Azure,
dah bpa minggu tertunda.. ngeee..

Zuhaini berkata...

oh.. haniliza tu ada keluarkan buku! harus carik nih! :)

Queenin Murni berkata...

baru last week my SIL beli gak buku ni.dia pon dpt 4siri ja.. :P

dah add facebook chef ni?? :P

CY3.5 berkata...

Zuhaini,
baik cepat.. manjang sold out..

QM,
aiseymen.. saya ni mengong la bab2 FB..

Ummu Auni Afif berkata...

Cy, order je online di http://bookcafe.com.my. saya beli terus di PTS, sebab rumah dah dekat sgt dgn pejabat PTS :D. dah ada 7 buku!

CY3.5 berkata...

UAA,
kat situ mmg best.. ada disc.. tp mostly dah abis stock :(

Zety Zin berkata...

saya baru beli yang daging kambing. yang lain-lain akan menyusul selepas ini :)