Cari Something?

Jumaat, September 11, 2009

Membesar Bagai Johan


Semenjak perut dah makin besar ni, saya mudah rasa pedih perut ketika berpuasa.. tak tau la ada kaitan ke idak.. hahaha.. walaupun ini kali ke-2 saya ala² heavily preggy, tp serius tak ingat apakah yg terjadi masa saya preggykan Arif dulu.. kena la bukak balik blog ni hat archive tahun 2005 kaedahnya :P



Mari kita lihat apa kata Babycenter.

How your life's changing:

You may be feeling a little tired these days, especially if you're having trouble sleeping.

La ni tengah bulan posa, mmg la.. sket² terjaga.. takut terlajak you..

You might also feel clumsier than normal, which is perfectly understandable. Not only are you heavier, but the concentration of weight in your pregnant belly causes a shift in your center of gravity. Plus, thanks to hormonal changes, your ligaments are more lax, so your joints are looser, which may also contribute to your balance being a bit off.

Hahaha.. tak preggy pun, mmg dah clumsy.. ni kira super duper la kaedahnya.. asal terjatuh je barang, "Amir, tolong ibu.." koser I nak tunduk² amik..


Also, this relaxation of your ligaments can actually cause your feet to spread permanently, so you may have to invest in some new shoes in a bigger size.

Kaki mak dah bengkak!! tp budget kasut raya mmg takde.. nak tak nak pakai je la Bata Comfit tu :P



Nota kaki: Dalam babycenter tu, dok sebut "she".. "she" bila refer pada baby.. haih.. Tuhan saja la yg tau dalam perut ni confirm "she" ataupun terpaksa dibuang "S" lepas dah slamat deliver esok :D

8 ulasan:

MN berkata...

insyaAllah, she.
aku doa utk ko.

Nur berkata...

cik yan,
bila beraya dgn keadaan preggy ni maleh nk bergaya sakan..lgpun org lain pun x heran kalu kita x pakai baju baru hehehehe..jimat kan?samalaa kita, kasut raya pun x de,pakai yg sandal bata jer :P

CY3.5 berkata...

MN,
thank you bebeh..

Nur,
tu le pasal.. ye tak ye je beli baju pun.. tp tang kasut ni kot tak tahan berbirat, harusss jugak la beli kaedahnya..

MommyDania berkata...

pembesaran kaki tu permanent ke? patutla dolu² size 7, la ni 8! jgn lps ni 9 udehh

^wirda^ berkata...

mesti nk she kan..
dlm majalah pregnancy dulu pun, dorang tulis selang seli, she then he then she again..hoho

CY3.5 berkata...

MD,
kurang pastila mak.. bukan lepas bersalin dia shrink balik ke? heee..

wirda,
saya berserah saja la ni.. hahaha..

m-i-o berkata...

we want SHE, SHE, SHE!

eceh. nampak tak camne gaya mak seru law of attraction tu? macam pemain ragbi mak seru tau!

wahai azalea, makcik tunggu azalea keluar ni...takmo husaini dahhh...

hahaha! suka-suka je nak bagi nama kt anak orang :P

CY3.5 berkata...

m-i-o,
azalea tu nama dalam mimpi je nok.. tak nampak lagi apa ke bayang namanya takat ni :P