Cari Something?

Jumaat, September 04, 2009

Minggu Kedua Dalam Trimester ke-3


Babycenter kata, #4 weighs around 2.5pounds.. er, er.. maknanya 1.136kg gitu.. make sense la kot.. pasal masa 27 weeks #4 is approximately 895gm..

This trimester, about 250 milligrams of calcium are deposited in your baby's hardening skeleton each day.

Hah.. camne ni.. minum susu, I like.. tp perut I tak tahan.. apa kena ntah.. dulu² selamba rock je bley telan.. takkan tetiba ada lactose intolerance.. bley jadi ka?

Next Tuesday ada appointment.. kena cucuk kancing gigi you..



Just another 9 weeks to go! Tetapppp mak kata mak bersalin on Monday, 9/11.. heeee..

14 ulasan:

Nur berkata...

cik yan br nk cucuk ke?sy da cucuk bulan lps...kebas2 tgn mak!bestnyer bersalin awal..rasa cam kejap ke kan?

MommyDania berkata...

mungkin kut. my dad pun skrg xblh minum susu, sure ke tandas jek. wah..9/11..birthday sy 11/9. hehehe

yaya berkata...

saya tau pregnant terus minum susu... selamat kene cucuk cik yan...

Marisa berkata...

911.. sejarah tu!

minum soya la CY!

Sayang.Ibu berkata...

kalo x leh minum susu, amik pil kalsium laa babe...
apsal laaa ku tengok org preggy kejap je dah nak branak?? kalo sendirik preggy, rasa lama beno nak branak...hishhhh

julia berkata...

i preknen kali ni langsung x mnum susu, sungguh x lalu dek tekak. so sebagai tmbahan kena mkn calsium dan magnisium...mujur mujarab..

btw nape kena cucuk kancing gigi plak??

CY3.5 berkata...

Nur,
doc kata bley postpone.. tu yg gedik postpone.. hopefully dapat bersalin awal la..

MD,
hint apakah itu? ngeee.. i love the taste of anmum materna.. tp.. ish..

yaya,
doc kata start 7 bulan baru baby amik nutrien bagai.. tu yg start lambat :P

Marisa,
soya cannn.. tp rasa manis.. Homesoy kaler ijau tu mak siap tambah air.. heee..

cik Intan,
aku ada stok kalsium magnesium kat umah.. tp pil dia, ya ampun.. bagak! alasan ntah pape.. weh, 9 weeks = 2 bulan lebih jugak lagi nyah ooii..

julia,
mmg kena kan? kalau first born, kena 2 dos kalau tak silap.. dah lupa dah..

julia berkata...

1st dulu memang kena, tp y 2nd ni x de, tnya dr dia kata awak x de sakit apa nape nak cucuk...lain tmpt lain pesen

Nanak berkata...

setakat ni minum susu & amik asid folik saja..ok tak?

Hana berkata...

Kalau lalu tingkap, confirm boleh 9/11.

CY3.5 berkata...

julia,
doc tanya, my last child kuar tahun bila.. when i replied 2007, dia kata kena cucuk.. ngeee..

Nanak,
asid folik mmg penting awal² ni :)

Hana,
takmo la ikut tingkap.. ni kes follow penaakulan mantik abang2 dia yg awal 2 minggu.. heee..

MN berkata...

gosh!!! tak lama je lagi.

Mama Adib berkata...

CY

ko cuba annum coklat, aku jenis tak lalu susu kecuali HL.
tapi bila minum annum coklat ok ajer..bertin-tin la ku minum

CY3.5 berkata...

MN,
tu lah.. rasa macam baru smalam aku alergik dengan bawang :P

MAA,
ada bezakah dari segi ketahanan perut aku ni? aku prefer susu perisa ori.. ngeee..