Cari Something?

Rabu, September 16, 2009

Siapa Yang Terperangkap di Chan Sow Lin Pagi Tadi?



Pic credit to J. MMS ok :P
Kesesakan terlampau di Chan Sow Lin.

Punca sebenar masih belum diketahui.. Cuma kata, ada halangan di laluan Sentul Timur. As of now, kalau pi kat website RapidKL, kuar statement ni utk Service Status bagi Ampang Line.

AMG Line LRT service disruption is back to normal but only until PWTC. Shuttle service provided from PWTC to Sentul Timur. Sorry for the inconvenience.


Siap declare Code 7 OK.. which means, semua LRT station ditutup.. weeeee..


Update @ 1205hrs: Ada sedikit berita di Utusan Malaya

Perkhidmatan LRT aliran Ampang alami gangguan teknikal

16/09/2009 11:14am

KUALA LUMPUR 16 Sept. – Perkhidmatan transit aliran ringan (LRT) aliran Ampang dari Stesen Sultan Ismail ke Sentul Timur mengalami gangguan teknikal bermula pukul 6 pagi ini.

Jurucakap RapidKL, Haliza Abd. Hamid memberitahu, pihaknya sedang berusaha bagi memastikan sistem aliran itu kembali pulih secara berperingkat. – Utusan.


Nota kaki: Terima kasih kepada cik Atie yg telah mengSMS saya ketika beliau berada di tempat kejadian.. selamat mak tak jejak LRT hari ni..

12 ulasan:

p'na mama oja berkata...

ayoo.. apa sudah jadi??

bahaya tuh.. kena pakai mask tu.. bersesak2...bahaya bahaya...

CY3.5 berkata...

p-na,
tah.. tak cakap pun.. just kata ada halangan gitu.. kot la pokok tumbang ka.. tren rosak ka apa ka.. tak cakap..

Zety Zin berkata...

Huiyo ramainya umat!
Berapa lama la agaknya diorang terkandas kat sana ye.

CY, sudi2 amik kad raya saya kat blog ya. :)

KS berkata...

kesiannya pada sapa yg terkena tu.. especially kalo tgh mengandung, orang tua n budak2.. dah le bulan pose ni..

CiKaYu berkata...

lamanye saya tka naik lrt. kesian kt org tua-tua & yang ada anak kecik2

Queenin Murni berkata...

aiyoK! CY tak terperangkap ke? kul brapa smp opis? :P

zailamohamad berkata...

ramainyer..cukup kesian pada mereka yang terperangkap ittew..harap2 semuanya tabah menghadapi ujian Allah;)
Selamat hari raya cik Yan;)

CY3.5 berkata...

ZZ,
a friend of mine, yg MMS gambar ni, dok situ dari 7.45.. 9am+ baru sampai ofis.. kad raya tu nanti mak tempek.. gracias :)

KS,
org tak peduli dah KS.. sume kena tolak sbb berebut nak naik tren yg ada..

CiKaYu,
mmg kesian..

QM,
terima kasih sangat la kat kawan yg SMS saya atas niat murninya sbb takmo bagi saya terperangkap sama..

zaila,
sampai tutup stesen.. macam ada apa je.. hihi.. selamat hari raya to you too :)

scudmami berkata...

che YaN,
cik abang aku pon sangkut kat situ... kuar kul 7, 8.30 dia called aku cakap dia kat station BTR.. punya lah dia hangin citer psl LRT tuh.. dah la tak inform or letak notis pape... hampehhh

kul 9.30 call tadi dia still stucked dlm jam... cian.. ntah kul baper sampai ntah...

to rapidKL......... sila lah bagi info yang memudahkan orang ramai hendaknya... jgn la main sorok2 plak... beribu-ribu umat tau yang naik LRT gi keje.. ceittt!!!

eZa berkata...

wahhh! tensi hokeh! ikot annoucement kate tren dr ampang akan straight ke bandaraya. yg sri petaling je kene turun.

tup tup smpai csl sume kene turun. tren tuh nak ke ampang semule. dgn manusiz yg ramai yg hamat tuh, sy blur. trus dok je dlm tren smpai ke ampang semula. apakah?

smpai stn ampang naik cab pulak ke dato' keramat amik putra trus. tambang cab je rm12! smpai opis 9.05am. lambat sejam 5 minit :P

alahai... prob teknikal pe lah agaknye tuh eh? ptg nih dh ok ke tuh?

CY3.5 berkata...

Norl,
biasa ;P kalau kena kat monorel pun.. org dah melimpah kuar pun depa tak kata apa.. letak signboard pun jadik laaa kalau malas sangat nak buat announcement 18 juta kali..

eZa,
mengikut kata twitter (ada twitter okeh), dah OK sejak 2 jam yg lepas.. harus ke mak jadik follower twitter depa lepas ni? ngeee..

eZa berkata...

wah ade twitter eh? hehehe
jap nak usha...

p/s: kene la twit ngn diorg gak camnih. *wink*