Cari Something?

Isnin, Oktober 12, 2009

Break Away Di Mana?


Kami sekeluarga bercadang utk cuti-cuti Malaysia yg pendek (2 hari 1 malam) di tempat yg boleh diterjah dalam 2-3 jam perjalanan sebelum saya bersalin. Cadangnya nak pergi pada tarikh 24-25 Oktober tu lah..


Saya teringin nak lepak di Damai Laut (konon nak mengenang nostalgia zaman-zaman baru kawen) tapi si dia kata, jauh sangat.. tak berbaloi 2 hari 1 malam.. penat drive tak ilang lagi, dah nak balik.. bukan takmo extend 3 hari 2 malam.. tp saya takde cuti.. hahaha.. sabar je la kan..

Jadi, kawan-kawan ada cadangan? Provided makan kat dalam hotel pun best.. koser mak nak jalan-jalan cari makan kat luar..


18 ulasan:

Marisa berkata...

PD? Hahaha! Tp mcm balik kg la pulak ye...

pegi je Bukit merah... sure budak2 suka

Ms Lola berkata...

2-3 jam perjalanan? jenis pengangkutan terhad kpd kereta saja kaj? kalau tak terhad,.. bebawak la terbang ke KT ke.. tak pun terus ke redang

MommyDania berkata...

ML, CY blh fly lg ke? hehe.. ala CY, cuti2 dlm KL pun best. janji hotel best, mkn best, shopping best. hehehe

jua berkata...

cy, gi tepeng lah. tepeng best apa. sejuk je mata memandang, damai je jiwa. i pun kalo tensen-tensen gi tepeng, jalan2 kat tasik tepeng. lepak makan n minum air kopi panas kat bawah pokok rendang tepi tasik tepeng. kadang2 bawak faris gi zoo tepeng. bab2 makan, walah ah lah kat tepeng nu. nak tau mana tempat makan best sila mengoogle saya eh. jangan google MR. Google.

ada sotong kangkung, ada mee banjir udang yang nampak udang mee dah hilang, tomyam dan siakap 3 rasa meleleh air liur sampai teringat2 kat Yala restoran, cendol mamak Bismillah. hmmmm...i nak balik tepeng!!

honeylanz berkata...

colmar tropicle bkt tinggi? buffet situ besh gak...

CY3.5 berkata...

Marisa,
PD tak dapek la.. kah kah kah.. Bukit Merah ek.. macam 3-4 jalan la plak dak? ngeee..

Ms L,
kereta je nyah..

MD,
jalan dah start kengkang² ni takde maknanya nak jalan² shopping :P

cik Jua,
tepeng! teringat cite From Taiping with Love :) never been to taiping.. so tak dapat nak estimate timing dia.. 2-3jam kah?

Has,
Bukit Tinggi dah agak beberapa kali pergi.. tp la ni asik gegar je tempat tu.. seriau mak..

Queenin Murni berkata...

genting! :P


hmm.. sunway pon ok.. bebudak musti laaagi suke.. :P

Ms Lola berkata...

dlm kepala ko sbnrnya nak pi mana?

CY3.5 berkata...

QM,
genting, nice :) dah terjah mac lepas.. masa earth hour.. haaaa.. silap² ke genting lagi gamaknya..

Ms L,
aku terlintas nak pi Damai Laut je.. kekeke.. dok diam² dalam bilik melantak makanan room service sambil layan TV.. budak² mandi kolam.. tp dah dia kata jauh.. aku mati akal..

MN berkata...

beb, carik je hotel yg best2 kat KL ni. check in pastu splash2 kat swimming pool - budak2 mesti suka!...

aku pernah je buat gitu kat ada satu hotel dekat2 dgn KLCC. best jugak!

nofaz_alin berkata...

cY,

pegi je Cyberview Lodge and Resort tu, kat Cyberjaya je...makanan ok, and SPA dia pun mashyuk...!!!!

Queen berkata...

saya suka pergi melaka...
wink!
malam jumaat bertolak...lepak mandi air panas kat sana..memang heaven...
pastu pagi check in hotel or resort...
malam kedua gi makan ikan bakar.....
pastu boleh berdengkur sampai besok pagi....esok nya dah boleh bertolak balik...



takpun lepak2 kat desa vista KL ke.. Pullman Putrajaya pun macam best....

jua berkata...

cy, ko gi damai laut tu jauh melahu ok. tuh dah otw balik rumah aku dah tu. tepeng tu 3 jam sampai dah. terus highway, ko keluar exit changkat jering. dari exit changkat jering 15-30minit dah sampai taiping.

CY3.5 berkata...

MN,
melepak kat hotel dalam KL ni mmg aku belum pernah buat lagi..

UN,
mmg kat KL ni byk choice kan.. tp luar KL jugak yg mak nampak.. hahaha..

Queen,
Melaka.. yep, dalam 2jam jalan dah sampai kan.. selalu dok terjah A Famosa je.. tak tau dah mana nak pi..

Jua,
mak punya geografi sangat fail.. mak akan usulkan Taiping pada si dia.. TQ :)

kaezrin berkata...

itulah kalau saya mmg hotel dlm KL akjer..

layan kan yg best2..

area putrajay./cyber jaya kewl jugak...

mast@work berkata...

kak yan, kalau teringin ke taiping, contact saya.. leh bawa kak yan makan kuey teow sedap n mee banjir udang.. hahahha..

3jam setengah juga baru reach taiping

ainie aziz berkata...

try survey janda baik, bentong. kat situ cam aman damani je. leh la nak relaxkan minda, buat terapi jiwa ke. heeeee!

CY3.5 berkata...

cik elin,
tu la.. tengah rambang mata tengok list hotel kat KL.. ngeee..

mast,
3.5 hours? heee.. tp terliur betul baca pasal makan sedap² tu..

cik ainie,
nice :) saya terus tanya pakcik Google pasal accommodation kat sana.. TQ :)