Cari Something?

Sabtu, November 14, 2009

Adakah Sejarah Bakal Berulang?


Semalam, sehari suntuk saya di KL.. mengikut si dia.. kami bawak Zeri sekali.. sementelah kebizian si dia yg membuak-buak sejak akhir-akhir ni, time dalam perjalanan tu la kami berbual-bual dan bertukar-tukar cerita sambil disampuk oleh Zeri dengan bahasa Jerman yg tak sudah-sudah.. pergh, ayat.. macam la gua kawen dengan Perdana Menteri :P


Masa on the way back, nak melepasi exit Bangi, si dia kata,

"ada rasa nak bersalin tak yang? Bangi dah dekat ni.." Ngeee..

nan ado.. hahaha.. in fact, ketika posting ni ditulis, mmg takde tanda pun..


"I rasa, adik nak jumpa Wan dulu la baru dia nak kuar.. macam abang-abang dia dulu.."

Yep.. time Amir, Arif & Azri, corak sebelum saya deliver adalah, berjumpa dengan in-laws, the next day jumpa/bakal berjumpa dengan parents saya, tup2 saya deliver.. Hahaha.. what a coincidence.. tp kalau dah jadik sampai 3 kali, tak tau la nak panggil apa..


So, saya gedik2 SMS mama.. guna ayat seperti di atas.. cuma tukar ganti nama berbagai saja.. Tup2 mama saya kata,

"Hari Ahad baru ma & pa boleh turun.. Sabtu pa ada hal.."





Adakah sejarah yg lalu bakal berulang utk #4?



Nota kaki: Ni sume gara-gara si dia bakal outstation lagi next week.. dan si dia rasa tak senang hati nak pergi kalau saya belum bersalin.. Mmg dilema..

7 ulasan:

Masayu berkata...

Tak sabar nk nengok status dah bersalin..

jua berkata...

faris pun gitu dlo non. i duk tunggu nak beranak kat rumah PIL sbb dekat dengan spital, duk tunggu...tunggu..tamo keluar so i pun balik jap rumah mak i nak tidur semalam..tup2 terus mengerang sakit malam tu dan beranak esok pagi.

p-na berkata...

go go chaiyok c.y..

hope c.y bersalin sebelum si dia berangkat.. xbeh la klu si dia x der kat sisi masa saat penting cam tu.. huhuhu

miz_eda berkata...

kalau prinsip bapak aku senang aje..dia suruh tunggu sampai budak tu nak keluar dengan sendirinya..tak perlu nak paksa2 (induce etc)..masalahnya kita yang menanggung ni ler yang tak sabo nak tunggu baby keluar..huhu

apapun..moga selamat semuanya

MN berkata...

hishhh..aku plak yg suspen.
aku dok tunggu jelah sms ko kata dah deliver. :)

honeylanz berkata...

tertunggu gak nih ;)

CY3.5 berkata...

girls,
i can hardly wait for tmrrw to come.. haha.. apa2 je la kann..