Cari Something?

Khamis, November 12, 2009

Anda Ada Anak Perempuan?


Bilakah anda melahirkannya?

A) Awal dari due date you.
B) Ontime bebeh.
C) Overdue nyah.


28 ulasan:

Zuhaini berkata...

alia overdue.. seminggu lak tu! yg kelakarnya saya sempat pergi kerja lak tu.. dari hari ke hari... :)

last2 bersalin jugak hari Ahad.. :)

Marisa berkata...

kalau ikutkan ngam2.... tp disebabkan lahir kol 12.02 mlm... so... dikira hari berikutnya.

my mom kata.... ada setengah org.... anak lelaki bersalin awal.... anak perempuan... bersalin lewat. masa Hakimi dulu saya awal 8 hari....

Rasanya CY termasuk kategori yg sama.

suhainini berkata...

'aysh lahir 10 hari awai dr due date...

Sayang.Ibu berkata...

aina due 11/11 tp lahir 13/11.. 12/11 dah start sakit.. kire lewat sikit jer

ainin.. due 30/7 lahir 18/7 tp mmg dr suh bersalin on 38th week, saya suka aje sbb dah x larat bawak perut

mirah berkata...

hahah tarikh due date tak ingat tp yg pasti both girls tu lahir awal.
Aisyah = 37wks
khadijah = 28 wks

Rasanya tak sama senario bagi setiap org nih.. heheh selamat bersalin ya cik yan. Oh kira dah cuti lah ni kan?

yangyuyu berkata...

my durrani overdue 2hari..:)

Salwa berkata...

Aisyah Mardhiyyah overdue 10 hari
bila datang sakit rasa mcm nak b/o tapi pi spital check dah dilate 8cm n dah nampak kepala nak keluar.
tgk2 baby dah b/o kat dalam
huhuhuh

MN berkata...

awal dari due date. tapi anak lelaki aku pun awal dari due date. jadi ini tidak boleh dijadikan kayu pengukur jantina anak. :)

eZa berkata...

saye boy & girl pon overdue... hehehe yg girl (2nd) siap induce mls nk tgu lame :P

mama hannah berkata...

hai CY,i'm ur silent reader.tapi hari ni x silent dah :D as for me,hannah lahir awal 2 hari dari due date.tapi kalau ikutkan cukup 40weeks...hehehe

honeylanz berkata...

blom ada. :(

MommyDania berkata...

sy selaku anak perempuan, diberitahu sy keluar ontime bebeh. tp anak perempuan sy overdue nyah 5 hari sbb lmbt pusing. ya..tetap tidak menjamin waktu bersalin utk CY.

Mama Adib berkata...

anak perempuan saya belum keluar-keluar lagi bebeh kah kah kah

~Umi.Sufira~ berkata...

Syaura, on time
Sufia, overdue 1day:)

Ms Lola berkata...

dia tgk mak dia sbnrnya.. hahaha

rina berkata...

anak perempuan saya 2minggu awal. anak laki saya pulak 3minggu awal.

tp beranak ni bergantung pada nasib. nasib ke org panggil ek. hehehe

Hana berkata...

awal 2 minggu

Mummy Harith Hannah berkata...

Ada! Ada! Alaaa, yg ai nak kenen kan dgn abg Alis hensem tue... :P

(A) Awal 2 minggu. Hari Wukuf 2007.
Mak Raya Haji dalam hospital. :D

kikin berkata...

aku dua2 girl mmg ontime gitu. jadi preparelah cikyan. aku rajin berjalan dan naik turun tangga--tips dr mertua aku.
apa pun semoga selamat semuanya.

Akak Ratu berkata...

hi CY... anak2 pompuan akak dua2 tu awal 3 ari from due date... klu CY dah ada kat an nur arini atau esok lusa update la kat blog ya... kot2 akak bole gi jenguk... he he... my youngest admitted today kat an nur

linahilmin berkata...

salam.

my girl - awal 1 week
my boy - overdue 1 week

ainie aziz berkata...

my 2 doters dedua awal 2 weeks. hehehe!

Tanpa Nama berkata...

Anak buah ko long ONTIME! :p

lailasani berkata...

damia sehari seblm due date,,

m-i-o berkata...

anak perempuan sy belum disenyawakan lagi.

kahkahkah!

*gatal nk nyibuk jugak!

Nur berkata...

awal 2 hari dr EDD..

isz_3707 berkata...

aku xde anak pompuan (lagi) :P

CY3.5 berkata...

girls,
thanks for your input.. appreciate sangat-sangat.. though i still have another 8 days b4 due date, tp rasa macam.. ngeee.. ye la, all the boys awal kan..

apapun, thanks again..