Cari Something?

Rabu, November 11, 2009

Convenience Fee @ AirAsia


Saya dah merasa kena charge convenience fee ni masa tolong bookkan flight si dia hujung bulan nanti.

RM5 seorang sehala. Pergi balik dah kena RM10. Tu sorang.

Kalau 2, 3, 4, 5 orang, you do the math.


Kata AirAsia,

convenience fee is applicable for payments via credit, debit or charge card.

So, kalau takmo kena extra charge ni, sila gunakan Debit Langsung ataupun E-baucer <--- yg ni saya tak berapa ngerti.. ngeee..

5 ulasan:

MommyDania berkata...

CY, maknanya everytime beli tiket AA ni thru credit card kena charge rm5 sehala seorang? gila along betul nih!

KS berkata...

AA mmg pandai cari duit :P

alangkan dengan gomen pon dia pandai putar belit, apatah lagi rakyat jelata...

KS berkata...

eh kejap. typo.

cari = curi sepatutnya. haha :P

Mama Adib berkata...

wah wah wah macam2 laa teknik caj diaorg ni

CY3.5 berkata...

MD,
gitu la kaedahnya..

KS,
tang betulkan ejaan yg paling tak tahan.. ngeee..

MAA,
mmg kena berduit la kalau nak bikin direct debit.. hehe..