Cari Something?

Khamis, Januari 21, 2010

Kunjungan ke Kedai Emas

Semalam adalah hari urusan membeli & membelah purse untuk Arissa.

Dengan ditemani FIL & MIL, aku angkut Zeri sekali.. Kami buat rombongan ke kedai emas. Hajat hati nak lekatkan duit2 yang orang bagi tu kepada sesuatu.

Sampai tempat dituju, FIL jaga Arissa. Maka, MIL, Zeri & yours truly berdondang sayang la ke kedai berkenaan.


Pilih punya pilih punya pilih punya pilih, we settled with rantai kaki yg banyak tempat bley cangkuk tu. Bley la pakai lama sket kaedahnya. Beria mak study dgn si tukang jual camne nak pasang. Bajet kaki anak dara comel la kan.



Sekali... Tak payah nak cangkuk 2-3 kali.. Ngee. Cukuplah sekali, kata Jay Jay.


Serius tak sangka. Ingat kan panjang la sangat rantainya. Hinsh.. Bunting padi orang kata kaki anak dara mak ni. Ado ko?




Nota kaki: Arissa sayang, back in 2003, with about the same amount spent, bley dapat rantai tangan untuk ibu, tau?

10 ulasan:

m-i-o berkata...

ibu, ibu lupa ke sy ni sorang je the rose among the thorns? :P

sekali sekala berbelanja rantai kaki you! eh, makcik dulu masa kecik pun takde rantai kaki tau.

errr, arissa - time makcik datang merisik nnt, jgn mintak rantai kaki pulak. masa tu makcik dh sakit lutut dh - koser la nk terbongkok2 pakaikan rantai kaki :P

honeylanz berkata...

mas mahal skrg..takut makcik nk menyinggah arissa ;)

Queenin Murni berkata...

ahaks.. masa habib year end s ale haritu pon, me geram sgt tgk rantai kaki baby. Ckp kat my mom, nanti dpt girl, nak beli ni lah. my mom sengih panjang.. hehahaha!

but yes, emas skang sgt la mahal. my mom berangan nak beli gelang sorang 1 unt cucu's dia, budget dlm rm200 sorang la kunon. Gelak besar kitaorg dgr harga unt gelang yg halus itu. Trus cancel. :p

Marisa berkata...

alahai.... anak pompuan sorang ye dak? beruntungnya dia,,,,

flowerella berkata...

dpt anak gegirl ini la kekdahnya, semedang ke kedai emas. :)

Am berkata...

untungnye la... syira ade jugak rantai kaki tp asyik terlekat kat socks jer...so terus xpakai dah... teringin ugak nk g tukar jadikkan rantai...skali pegi kedai kena tambah banyak ratus...terus cancel...huhu..

CiKaYu berkata...

emas sangatlah mahal skrg ni. amount membeli tu leh beli 2 kerat gelang time kite dulu-dulu kan..bertuah arissa...pasni kat leher ye ibu, kemudian di tangan, di telinga...hahhaha

Mama Adib berkata...

wah ko org mana CY

mesti beli rantai emas jgk ee untuk anak perempuan

aku ingat org kelate jer gt.

mak tahun lepas beruntung, budget en suami untuk anakda d perturunkan kepada bondanya since bbnya boy ha ha

Sayang.Ibu berkata...

mesti nak beli emas gak kan utk anak pompuan. tp emas skang dah mahal laa.. makin lama makin kocik ajer mampu beli.. huhuhuuu

MommyDania berkata...

CY, mmg best beli emas for anak dara. but be very careful. kazen sy ms YES ari tu gi sogo, dpn2 mata org cuba tarik bracelet kt anak dia. nasib baik guard bjaya tangkap. pompuan lak tu yg cuba curi tu. ishh...seram. dania skrg simpan je rantai & bracelet dia.