Cari Something?

Khamis, Januari 21, 2010

Entry Emo

Dapat call dari makcik. Babysitter budak2 ni. Ok, now ex la kan. Cuma belum official. Sebab aku tak tau mcm mana nak mula. Dang.
"Siti dah tak keja lagi ka la ni?"
Seolah ada getar dalam suaranya. I was like, "ha-ah.. Nnt hujung minggu ni kita sembang ye cik.."


Confuse jugak mcm mana makcik boleh buat tembakan tepat time bagi soalan.

Anyway, pengikut blog ni mungkin masih ingat posting aku bertajuk "Hati Sebak". Kalau tak ingat, bley cari kat kotak search atas nun.









And here I am. Sebak untuk kesekian kalinya.




17 ulasan:

maya amir berkata...

alaa yan..camne laa nak ckp gitu gaya ek..sure makcik tu sedihh...

Marisa berkata...

ye la.. mak cik tu dah lama jaga budak2 tu.. sure dia rindu la tu

Zety Zin berkata...

mak baca balik entry 'hati sebak' tu :)

mungkinkah idea knv boleh digunapakai?

~: UmmiNor:~ berkata...

uit camne nak cakap tu..susah woooo..saya dulu masa nak stop konon2 sbb ambik maid, bs siap pesan nnt once a week bwk la dtg sini, takut teringat...dusssss sebak giler dgr :(

Mama Adib berkata...

beb

sama la tembakan pengasuh adib n hafiy

dia hanto sms je, tp cam tembak gt laa
huhu mak nak reply msg pun terketar2.. lum sempat bertentang mata n jumpa dia lagi ni

CiKaYu berkata...

sure makcik tu rindu suasana riuh rendah 3 husaini + tak sabar nak jaga baby agaknye...uhuhuhu

atier berkata...

kalau la makcik dapat baca blog kau nih... tak de la dia rindu dendam kt budak2.. haii.. gitula orang tua2..

Queenin Murni berkata...

hmm.. kesian makcik..
mebe sebab dia tertunggu2.. tp tak sampai2 pon bebudak tu, that's why dia bleh teka CY dah benti.

by the way, sy rasa, CY patut inform dia dr awal lagi,i mean since the day u decide to quit. at least makcik tu dah be prepared kot. :P

tapi takpelah, rumah dekat je kan, bleh la bwk the kiddos pi afternoon walk ke rumah makcik pasni. :P

anyway, lepas bersalin tabaik emo.. smile!! :)

Zuhaini berkata...

sabar lah ya.. saya dulu pun nak bertukar pengasuh (sebab berpindah), payah n berat mulut gak nak cakap.. huhu...

KS berkata...

ur babysitter tatau lagi ke?

jgn sedeh2 ya CY. makcik tu pon sedeh gak. orang tua la katakan. tambah2 diorang la yg mmg menjaga selama ni. mmg la terkesan.

kalo free, bawak la diorang pergi jumpa. :)

Am berkata...

am dulu pun rasa sedih sangat nk bgtau kat bs kate dah settle keje n nk balik keje... dahla layan mcm cucu sendirik..mmg sayang sangat la... pastu paksa hubby ikut p bgtau sbb rasanya kalo bgtau sndr mesti syahdu....xtahan sgt bab2 camni huhu

Mummy Harith Hannah berkata...

Kak Yan,

Kami dulu semingu sebelum ketibaan helper dah siap2 planning apa nak cakap, patuh rehearsal setiap hari.

Okey, tipu jerr. Tader laa tiap2 hari. Tapi mmg dah rehearsal siap2 laa & bitau in advanced. So, bila last day hanta diorang, makcik tue cam dah redha gak laa. Senyum2 jerr lambai anak2 saya, w/pon mata dia berkaca2.

Okey, mata saya berkaca jugak, sbb makcik nie mmg layan anak2 saya macam cucu kandung. Huhuhu.

ainie aziz berkata...

ala kesiannye kat makcik tu. mesti terkilan tk dpt jaga baby n of cos the 3 husaini tu lagi. ptut kena bgtau awal2 plan nak benti tu so dia tak la terasa mengejut sangat. alamak, aku plak yang emo baca cite ni. huhuh! terigt kat bs lama yang menangis tak henti masa nak pindah dulu. peluk cium macam tak nak lepas!

Fid berkata...

makcik kira le berapa hari ko pantang erk..then bila patut start kerja erk...

m-i-o berkata...

my only concern when i read 'hati sebak' is,

what about her monthly income?

kot macam kita ni, tetiba kena buang kerja ke sure terperanjat badak kan. tetiba hilang duit yg kita dh biasa pegang tiap2 bulan.

iskkk....

tp cik yan jgn tetiba rasa bersalah pulak ya. cuma, mak rasa klo bleh bagi hints kat dia masa cik yan hantar surat resign aritu adalah lebih afdal.

apa pun, mak stuju dgn zetyzin. from time to time, SAHM pun kena ada masa utk diri sendiri. masa tu, bolehlah mintak tolong makcik 'take over', - misalnya seminggu sekali ke?

Fid berkata...

cik yan
aku cadang saja ya
apa kata ambik makcik jadi helper..siang hari help ko sekerat hari kaaa...
bayar gaji separuh le ..

CY4.0 berkata...

ladies,
niat asal mmg nak bgtau time resign. Tp mcm x manis cakap thru phone. Bajet nk jumpa depan2 tp ada je aral. Weekend ni nak pegi alih2 dia dah call dulu. Thinking of giving her some compensation like i did in nov. Mmg x sampai hati you all. Itve been good 5 years.