Cari Something?

Selasa, Januari 05, 2010

Mentang-Mentang Gila Kentang

Excuse for my post title :P

Iye, mentang2 tak keje, aku take for granted bab2 stok susu Arissa. Setakat ni ada 6 bekas x 4oz je. Hopefully akan bertambah from time to time.

Alhamdulillah, our journey yang menghampiri minggu ketujuh ini amat menyenangkan. Semoga beginilah kaedahnya sehingga aku dapat PhD kelak. Wee..

Penyusuan kali ini bakal menyaksikan kegigihan aku untuk mengawal nafsu makan terhadap cheese (makan pizza yg secoet pun tak boleh, OK), seafood (yet to be tested further) dan mungkin juga susu.

Apa2 saja la demi anak tersayang, kan..

7 ulasan:

Sayang.Ibu berkata...

indahnya dunia nyah kalo x keje & BF anak kat umah aje. takde laa pening2 kepala nak buat stok bagai. haku nih menjelang lg 6 bln nak cecah PHD, rasa makin semput (read: malas) nak mengepam... tapi terpaksa sekeh diri sendirik jugak utk teruskan perjuangan.. time mcm nih, aku mula rasa.. how i wish to be a SAHM or WAHM... huhuhuuuu

~ As ~ berkata...

CY, buatla special entry macam mana nak tau baby tak sesuai bila kita makan sesuatu makanan tu??? (hehe, faham tak apa saya taip ni??)

jua berkata...

aku dlo masa dapat faris + sahm, kasi direct je. bila pump dapat le 6 botol macam hang, cy. sebab aku fikir aku sahm, duk bg direct je sokmo. duk umah kan, sebelah anak je. tapi akhirnya...anak aku tak reti guna botol sampai umur setahun lebih.

bila aku nak tinggalkan anak aku kat mak aku, ketaq perut mak aku nak jaga. takut dia nangis lapar. last2 mmg sampai ke sudah aku tak tinggalkan dgn sapa2 sebab dia x reti nak guna botol. kat suami aku pun, aku nak tinggal kejap gi kedai, dia rela ikut gi kedai sekali. padan muka aku.

jua berkata...

nanti anak no2, aku nak pump awal2 ajar guna botol macam wanita yang berkerjaya. eceh!

maya amir berkata...

ya ampun yan..indah tul duniamua.. dpt nyusukan anak, dok kat umah... kalaulaa aku, boleh terus baik back pain nih...hehehe

honeylanz berkata...

setuju dgn soalan ~AS~.. cam ne nk tau baby tak sesuai bila kita makan sesuatu makanan tu???

CY4.0 berkata...

cik intan,
dh lama nyusu mmg ada rasa lemau. Target tu je yg boleh kuatkan semangat. You go girl!

Cik As & Has,
saya cuba ya? Kita ni bukan expert pun. Haha

Jua,
so far, dah 2 kali arissa aku tinggalkan. Mmg dia dok sembur2 EBM, tp habis jugak 2oz. Nasib la kan.

Maya,
yr condition tu, xley amik unpaid leave kah?