Cari Something?

Khamis, Februari 11, 2010

Bumbo Seat : Is It Suitable?

for almost 3months old baby?

Ada sesapa yang guna? Whats yr opinion? Worth it?

And, where did you get it?


Asyik tanya je,

12 ulasan:

mast@work berkata...

kak yan, bumbo boleh start kalau baby dah boleh tampung kepala dia sendiri without help..

saya punya bumbo beli dari zaman aiman lagi.. leh pakai sampai la ni..

kat littlewhiz n mybbstore ada.. ni nak CNY ni murah sikit..

Diana Sulaiman berkata...

yan, aku ade beli dl then aku jual..

afiq dok takat 2 @ 3 bulan je.. then bila dia dah start lasak, aku dah tak bagi dok situ.. coz mcm boleh nak tertonggeng.. lasak la kate kan..

CY4.0 berkata...

mast, TQ. Anak dara ni time menangkup bley angkat kepala. Tp time pangku bagai, mmg kita support. Dia asik nak dok tegak je la ni. Hee.

DS, nak kena bajet jgk peha KFC ni dak?

mazlyna berkata...

salam...

CY...saya dah pakai kat anak dara tu...klu perasan.....ada letak kat blog...

ok jer klu baby dah boleh tegak kepala sendiri....tp 3 bulan cam kecik lagi jer...;)

kena rajin servey store online....saya aritu beli kat mybbstore klu tak silap...

btw....anak dara tu pun peha kfc gak...;)

http://mazlyna.blogspot.com/2009/12/bumbo-seat.html

Tanpa Nama berkata...

kalo mak saya, dia akan kata bg la tulang blkg bdk tu keras sket...biarpun benda alah tu leh support..tp x sama...
wallahu'alam...

CY4.0 berkata...

cik mazlyna,
TQ :) dah pi tengok dah.. heee..

Miss A,
terima kasih atas pandangan :)

Along berkata...

Anak Along yang #2 and #3 pakai bumbo seat. Senang nak bagi depa makan. Asalkan budak dah bleh tampung kepala, dah ok dah. Selalu budak, 3 bulan dah ok...cuma jangan lelama la, takut belakang dia blum betul2 kuat.

n.i. berkata...

cik yan,
my sis beli utk anak dia tapi peha drumstick kalah fafau so pakai kejap and tak muat... yg syioknye anak i le... yang muda setahun drp anak dia... hehehe... convenient esp bila time nak makan... kalau nak travel pun ok...

i just got back from fabulousmom kat ttdi... nampak mcm bumbo seat ada offer :-)

n.i. berkata...

oopss.. lupa... tapi itu citer 3 tahun lepas hahaha

CY4.0 berkata...

along, thanks :) i shall wait then. Tapi tu la, kot tak muat, 1 hal je. Haha.

n.i!! Long time no C! Thanks 4 sharing. Btw, dapat x email application nk xs yr blog? Haha.

n.i. berkata...

cik yan,
i tak dapat pun... sbb tu i x hantar invite... ok sila e-mail kat najlah76[at]yahoo[dot]com... huhuhu sorry beb!

*P.u.r.p.l.e.P.l.u.m*Store* berkata...

hi,

salam dari PurplePLum Store. Now ada Baby fair :P

http://mypurpleplum.blogspot.com/search/label/Baby