Cari Something?

Isnin, Mac 22, 2010

Beautiful Blogger Award



Aku dapat dari cik puan Jua. Terima kasih nok.. Serius, berkurun lama, kurahsiakan.. cintaku padamu blog ni dah tak dapat tag.. when was the last time?


Apapun, kita terus kepada intipatilah ye.. karang aku ni membebel2, ke laut, ke hujung dunia pun boleh sampai..


Here are the rules to accept the award :
1. Thank & link the person that gave you the award. >> DONE.
2. State 7 things about yourself.

  1. I'm currently into FB & Twitter.. dulu2 eksen kata FB is not my thing, sekarang, rasakan! Ini yang dikatakan mengata dulang paku serpih, mengata orang, awak yang lebih.. eh, tapi ada aku mengata orang? ada?

  2. I'm still sane. Lagipun baru 3 bulan+ jadi SAHM.. still dalam proses menyesuaikan diri.. Jika ada satu2 hari tu aku berjaya TIDAK meninggikan suara, i will surely become so very proud of myself.. VERY. SO VERY THE VERY.

  3. Currently attending masak-masak course secara tak rasmi bersama MIL.. Ngee.. berangan nak jadik domestic goddess.. aku pun tak tau la bila course ni nak abis.. asal masak sorang2 je, mesti ada yang kantoi.. ngaaa..

  4. Merujuk kepada perkara #3, aku sedang menyediakan diri untuk belajar buat kuih kaswi.. I like you all.. I like that kuih very much.. Pastu aku ingat nak belajar buat keria.. oh, hormon apakah ini..

  5. I kinda missed riding the LRT & Monorel :P Tu la.. dulu nyampah sangat.. sesak la.. tak boleh bernapas la.. bau macam2 la.. dapat sauna free la.. sebab tu orang tua2 kata, benci berpada-pada, sayang jangan sekali..

  6. Aku akan tua dalam beberapa hari je lagi.. *hint* *hint* *idung kembang kuncup*

  7. Oh, 7 juga adalah faveret number aku.. mungkin la.. MUNGKIN aku akan cuba beranak lagi sorang untuk cukupkan ahli keluarga seramai 7 orang.. nak beranak sampai anak 7, MUNGKIN TIDAK.. dan aku taknak sebut2 lagu Spider Mungkinkah Terjadi whatever :P


3. Pass this award onto 15 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic

  1. k Ana - top of the list.. sila buat.. lagipun tengah rajin update blog kan? kan?
  2. M-I-O (kalau tak buat, i potong tali pusat :P)
  3. cekgu Intan (sila buat.. kau tengah takde idea kan.. dok "APA.." "APA".. ha, amik!
  4. cik puan Dian (aci tak aku jek sebab nak jugak barang yang kau bagi kat cekgu Intan? Ngeee)
  5. Fid (sila buat kalau kau tak busy)
  6. cpm (kalau belum bersalin, sudi2kan le ye)
  7. AF aka AizulFatma (silent reader yang dah tak silent lagi)
  8. Arnie (yang juga telah menjadi pte ltd baru2 ni)
  9. US (yang baru dapat anak sedara.. baby boy lagi.. auwww)
  10. Zura owner of lonely heart.. I bet you are NO longer lonely :)
  11. Has yang dah berpindah ke alamat blog asal..
  12. fizamior yang, er.. baru kenal sejak dua menjak ni..
  13. ~As~ yang dah lama tak nampak.. hola you!
  14. Masayu - kalau layan tag, buatlah.. hee.. karang lari plak topik kat blog..
  15. Zuhaini - yoooohooo.. rasa macam dah lama je tak update blog.. padahal ada je entry sokmo..

That was tough! Maklum le nak kena amik dari readers yang ada.. kot takde, apa kes mak nak tag kan? kan? Kepada ahli mesyuarat tingkap, memandangkan CPJ dah tag kome, aku takde la gedik2 nak tag lagi.. ngaaa..


13 ulasan:

Ms Lola berkata...

aku kan,.. agak tewasa la kan bila ko tak tag aku. ngeeeeeeee.... (perasaan apakah ini??)

nasib baik ko dah letak disclaimer... ;)

CY4.0 berkata...

Ms L,
silalah buat hat CPJ tag kau tu :D

Jua Zulkef berkata...

Aku kan...who is CPJ eh? CPJ?

woooo, CPJ skang aku ni. oh meh!!

my berkata...

kahkahkah! tumpang gelak kat komen jua. tapi agak kompius - sama ada CPJ ialah Cik Puan Jua atau Chef Puan Jua. heee :P

anyway, tq for tagging me. sudah lama rasanya kita tidak dilanda musim tag-mengetag ni, kan?

m-i-o

CY4.0 berkata...

CPJ,
sengal tak aku? nama kau dah pendek gitu pun aku nak letak lagi initial :P

m-i-o,
terima kasih kerna sudi menerima tagku ini.. wahhh..

honeylanz berkata...

tq bg award beutiful blogger ni. dan tag nye sekali.. kembang lak hati ;)

Sayang.Ibu berkata...

kahkahkahhhh.... x leh handle beb, baca statement ko bg tu... :P wokehhhh... kira dah 2 org tag aku beautiful blogger (yes i am...prasan)... jadik ada x org ke3 nak tag, kang blh mak masukkan skali dlm list pemberi tag.. hehheeeee

AizulFatma berkata...

Tq CY for the award...saya sorg je ke silent reader yg dah tak jadi silent reader lagi ni..segan la pulak...:)

nanti saya buat tag tu ye...:)

knv berkata...

tenkiuhh..

tsk nak kena buat ke ni? hang ni macamlah tak kenai akak nak main tag2 nih. balik2 soklan: 7 points about yourself. hahahahha... tak kuasa tau!

CY4.0 berkata...

has,
hati kembang, takpe :D

cik intan,
itu tandanya mak jengah blog kengkawan walaupun jarang tinggal jejak :P

AF,
seems like cik AF saja la yg dah tak silent lagi.. tapi silent reader pun berapa kerat je yg ada kat sini..

k Ana,
aiii.. kata suka menulis :P

knv berkata...

memang la suka menulis tapi apa kes nak tulis benda yang sameeeee aje memanjang? hahahahahah tak tercapai akalku!

C!kpuanmuda berkata...

puas la i pk sape plak cpj... rerupanya jua.. hahhaa

baiklah cy.. saya pasrah dengan tag ini :D

DNNA berkata...

Yoshhhhhhh ...

Harus aku gigih menerima tugasan daripadamu ini wahai Cik Yan ...

*berusahalah!!!*