Cari Something?

Khamis, April 01, 2010

Apabila 32 Menjadi 5


Diam tak diam, dah masuk 4 bulan Amir & Arif ke tadika. Diam tak diam jugak la, hampir setiap hari dalam 4 bulan tu (tak termasuk cuti sekolah) aku memetir tiap2 pagi nak bangunkan diorang.. ahahHAHhAHAHha.. adoi la hai..


"Ben 10, bangun! Yang sorang lagi tu sapa? Spiderman? Batman? Ultraman? BANGUN!!!"


Haih.. dah bangun tu sekian, nak bawak masuk ke bilik air pun sekian.. time Arissa bekerjasama OK la.. buatnya time tu jugak dia perasan dia dah kena tinggal sengsorang dan memulakan sesi karaoke, fuh! Time ni la yang kadang-kadang termometer pun nyaris-nyaris je..



....


Apa aku nak cite sebenarnya? Ntah.. aku pun blur..



Oh, mungkin sebab ada homework Arif yang tak siap lagi.. silap2 aku jugak yang kena buatkan.. satu hal nak praktis buat tulisan macam budak 5 tahun.. Apakah? Hahaha..

Anak bertuah sorang ni memang ada je idea dia.. sakit perut la.. sakit lidah (remember?).. semua benda yang sakit tu, takde kena mengena pun dengan jari yang nak digunapakai untuk menulis. Marah sket karang, dia buat cincai2.. dia suka la kalau aku puji (yeah, who doesnt?).. TAPI kalau dah ada berpuluh-puluh kotak besar-besar nak ditulis huruf secara repetition, berapa kali mak nak kena puji & tepuk tangan nak oooiii..



9 ulasan:

Masayu Ahmad berkata...

hakim suka guna, sakit gigi, sakit kepala

tapi kalau saya ugut mahu beli kasus YY Bidaman (apa ntah mainan yang dia selalu sebut)

terus bangkit dan berkata, "dah siap!"

apo nak dikato ;D

CY4.0 berkata...

masayu,
ada magic tu.. terus siap :D

Mama Adib berkata...

omak aai apa kes buat keja sekolah untuk anak ni

aku ada skali adib,dah siap2 nak g school tup2 dia kata ada homework lum buat.

angin je ai,sik baik laa ai jenis flexible keja haha

tinggalkan adib suruh siapkan keja school lu, ai g punch card then balik hanto dia g school haaaih geram ai

MN berkata...

adehhh...aku hanya mampu gelak baca entry ni nyah!
:D

DNNA berkata...

Kalau Dina, asal abah dia suruh wat homework ke, belajar baca Peter and Jane / Iqra' ke, alasan yang paling selalu digunapakai adalah --

'Kejap la bah, kepala/ pipi/ kaki/ tangah/ dahi/ dagu/ telinga* Dina gatal ni. Nak kena garu2 kejap'

* akan dipilih mengikut mood Dina hari itu ...

Sabar je la ...

CY4.0 berkata...

MAA,
alaa.. homework dia adalah tulis huruf "i" banyak2.. kasik can :P

MN,
apo nak buek nyahh..

Dian,
heee.. agak2 mana diorang dapat trait ni?

Sayang.Ibu berkata...

hmm anak aku kalo tiba mood x nak buat keje,senang je dia kata... x nak... pastu slambe tinggal.. apa kes??? ngeeee

nooradnizawati berkata...

tulis tangan kiri jek kak.
aku slalu buat gitu ngan afiq.
tp masalahnya, tulisan tgn kiri aku pun x brp nk nampak budak 5 tahun a.k.a cantik la kan... keh3..
perasaan! :P

~: UmmiNor:~ berkata...

hahahha sindrom mak2 yg anak baru nak start sekolah....haaa aku la skali tuh hampeh tul..thn depan bila nak exam ngan mak2 kena dok mentelaah sekali hahaha