Cari Something?

Rabu, Julai 07, 2010

Mau Tumbuh Gigi


Hola friends :)

Whats up?

I'm currently mengadap situasi yang mana NaniNani dalam proses untuk tumbuh gigi.. asik la berdondang sayang :P Menyusu pun tak berapa nak.. Tapi nama nak pump, adalah MALAS.. Haih..


I dont know how long this will lasted.. dari awal minggu ni la kaedahnya.. nasib mata jenis susah nak berpanda, kalau takkkk.. benda ni plak agaknya dok nyut nyut time memalam.. agak2 aku ni hantu bola, memang tak payah la nak kunci2 jam bagai.. 3-4 pagi sure dia bangun punya..


Anyway, korang ada petua tak? Aku dah try bagi napkin basah dengan air sejuk untuk dia gigit - failed.. bagi Heinz teething rusk, failed.. lagi dia baling jejauh ada la pasal gigit2 tak dapat.. baru 2 ni je la yang aku try pasal tak tau apa lagi yang boleh dibuat.. heee.. apo nak buek.. mak takdo pengalaman.. my boys OK ja.. takde demam2 bagai.. cuma, ye lah, intan payung sorang (setakat ni) :P


Oh, semoga anda dalam rahmat ALLAH sentiasa.. amiin..

5 ulasan:

isz_3707 berkata...

gripe water dah try?

KS berkata...

Cuba bagi tangan u suh dia geget... Konfem suka! Hehe

Eh iszan, gripe water utk kembungkan? Boleh ek kalo
nak tumbuh gigi

CY4.0 berkata...

cik isz,
nope.. yg tu belum.. tp, haha.. kesannya dia ok sejak khamis.. 3 hari la kaedahnya dia meradang :P

KS,
bagi jari i pun dia gigit2 manja je..

isz_3707 berkata...

KS:
bley kot, dulu masa naufal ramai org tua soh bg gripe water tp xigt bkesan ke x haha

honeylanz berkata...

Has bg ery gripe water..sbb ms nk tumbuh gigi tu dia jd cam kembung perut..hhuhuhu..ni salah satu saat yg mencabar kan ;)