Cari Something?

Thursday, August 11, 2011

11 Ramadhan

Pejam celik, pejam celik dah masuk hari ke-11 umat Islam mengerjakan ibadah puasa. Amacam korang?


As for me, so far, alhamdulillah. Setakat ni belum bocor lagi. Belum terlepas sahur lagi. Belum culas masak berbuka. tapi, tapi.. dah berkira-kira nak beli aje petang ni. hahahaha.. kosser tau. tiap hari dalam pukul 11 lebih karang mula la menggugel myresipi.com. tak pun, blog masak2 orang. tapi yg selalunya myR tu la portnya walaupun kadar kelajuan loadingnya, astaghfirullahalazim.. kadang2 kalau dah kurang sabar, aku sadaqallahkan aje. tekan X. :P

by the way, lamannya.. myreSIPI ye. bukan myreSEPI. ikut kamus dewan pun, SIPI SIPI bukan SEPI SEPI. *mode cikgu BM lah sangat* semalam siap hang lagi website tu dalam 1pm+ kalau tak silap. nampak sangatttt..


Dan yang aku perasan, time bulan puasa ni la extra gedik nak cuba resipi yang tak pernah-pernah dibuat. outcome? kalau aku try resipi yang dishare oleh chef, insya-ALLAH. kalau yang bukan, er.. er.. telan je la noks. lagi mau salahkan resipi, tak hal...

sokaylah, untuk yang memasak petang ni, selamat memerah menu :) aku plan nak bikin puding roti kukus beserta pizza untuk anak2 bujang yang berpuasa.

oklah, nak bebel takat ni je. take care :)

2 comments:

m-i-o said...

wowwww. semakin lama semakin terserlah keanggunan masterchef in you. hihihi.

adakah patut jadi domestic goddess 24hrs baru dapat capai keanggunan sepertimu?

mak petang esok wat jeli kelapa instant. petang ni tak sempat apa pun. sibuk, sibuk!

manakala errr tiramisu si mast, tepung pelita si ttm dan dessert ghairah si fam - kamu semua beratur utk minggu depan! hahahahah.

CY4.0 said...

mio,
takde kaitan :P ni sebab angin R datang. cuba angin M. berabuk je la jawabnya :P