Cari Something?

Khamis, Disember 22, 2011

Perpisahan


antara no 2 dengan botol susunya
antara no 3 dengan bantal busuknya
antara no 4 dengan susu ibunya.

so far, no 2 nampak OK dengan transisi ini. Jenuh aku kata, dah nak masuk sekolah, bawak2 la berhenti.. so hari Isnin (ke Selasa?) lepas, aku bagitau, lepas adik minum ni, ibu nak buang botol. Tup2 dia sendiri datang kat dapur, "nak buang kat mana ni bu?" Aaaaa.. tak dapat le aku nak buang dalam tong sampah dan2 tu.. buatnya malam dia nak tido dia kemaruk kangggg.. so I told him, takpe, biar ibu buang sendiri.. yeah, aku "buang" dalam almari kabinet dapur :P anyway, so far so good.. semoga berterusan hendaknya!

no 3? dua malam dia nangis mendayu-dayu.. memang sayu mendengarnya. dia buat sign nak bantal, aku bagi sign kata dah takde.. tup2 hari ke-3, dia adopt bantal lain pulak.. guess he's not ready.. layankan je lah.

no 4? ni, b4 dia masuk 2 tahun aku dah bagi hint kata suruh berhenti. memang cik adik ni protes kaw2. Kusut2 kan rambut, hentak kaki.. tanggal seluar, buat muncung.. apa lagi? so, she still with susu ibu at 25 months :)


Till then,

4 ulasan:

maya amir berkata...

X boleh blah, nk buang kt mana bu?hahaha..suke dgn kejujurannya..amir kn nama die? lg 1 naninani..comel weyhh, merajuk jek bkk suar..nape gitu? bkk suar, tnggal suar kecik ke atau mmg sume die tanggal? Hahaha

mynie berkata...

naninani dah 2 tahun? cepatnya! how time flies..

Ija Abdullah berkata...

salam naz,

saya jd silent reader naz for quite some time. suka baca pasal perkembangan anak and perjalanan breastfeeding mommies :)

anyway, ada masa masuk la blog i juga ye:

flampu.blogspot.com

KS berkata...

amboiiii naninani, kecik2 dah pandai protes gitu yaaa?? Hehehhee