Cari Something?

Monday, December 24, 2012

Persiapan Istimewa

Persiapan untuk #1 dengan #2 memang banyak dah siap. Untuk #3, baru nak mula.

Banyak rupanya benda yang nak kena settle sebelum dia mula tadika. Tak tersangka pulak dia eligible untuk kad OKU and the likes sebab sebelum ni bila aku tanya, doktor kata payah nak declare sebab hearing dia bukan total loss. Akan tetapi syarat kat website JKM ni memberikan harapan.

Dah nampak dah busynya schedule kami sefamily tahun depan. Since #3 adalah seorang yang special, maka ada waktunya salah seorang dari kami kena ada dengannya dalam sesetengah perkara. Speech therapy, contohnya.

And the most important thing is, we cant afford to make mistake. Kalau tetiba dia trauma taknak masuk sekolah situ, pilihan adalah sangat terhad. Moga ALLAH mudahkan urusan, amiin.

Semoga shopping baju dan seluar untuk sekolah tadika nanti akan buatkan dia excited :) Aku berharap sangat dia senang nak bergaul dengan kawan-kawan kat sana. Maklumla, sejak aku jadik SAHM, dia memang jarang jumpa orang. Adik-beradik je la kawan yang dia ada.







Serius. Aku tak sabar nak dengar dia sebut Ibu, Abah. Berbual dengan abang-abang & adik. Perkenankanlah, ya ALLAH.

5 comments:

inarshad said...

amin *hugs*

aimaniman said...

Dofollow blog ni..

Semoga doa ibu dimakbulkan-Nya.,,

Tahun lepas akak pun nak daftar anak kedua utk speech teraphy sbb dah 3 thn x banyak perkataan dia sebut..

Taoi alhamdulilah, masuk umur dia 4 tahun makin becok mulutnya, cuma dia mcm kurang tumpuan
sbb tu akak nak masukkan tadika umur 4 thn biar dia boleh bergaul..

Jadi ibu ni br akak tau perlukan kesabaran tahap hyper tinggi..

cysev3n said...

cik ina,
thank you :)

aimaniman,
thanks for dropping by :) yang ni pun, asalnya ingatkan prob speech saja. rupanya ada benda lain.

mirah said...

amin. anak sayapun masih follow up dgn ent. byk undefine prob lg.

mar lia said...

Semoga smua d permudahkan kak yan.. Amin...