Cari Something?

Friday, January 04, 2013

Cerita Tentang Anak Dara

Last few posts banyak berkisar tentang Azri. Hari ni, aku tulis post sambil ngadap Nisa. Lama jugak tak cerita pasal dia. As of now, NaniNani tengah melayan Upin Ipin sambil ngadap Nisa jugak. Aman, damai sebab tukang sakat NaniNani semua ada kat sekolah. Cuba petang karang, merasa la kau..


Nisa dah 4months+. Masih tegar minum susu ibu walaupun sehari dua ni agak kurang. Sampaikan aku kena pump. Bunyi macam la banyak, padahal ada stok 5.5 oz je so far. Hahahaha. Memang ada time2 diorang macam ni. Time NaniNani dulu pun ada jugak merasa aku buat stok sebab dia taknak minum. Last-last terbuang macam tu je sebab dah expired.


Back to Nisa, dia dah meniarap. Dan baru kejap tadi baru reti menelentang balik. Tak tau la memang betul-betul reti ataupun terlentang secara tak sengaja. All this while, bila dia dah penat, start la keluar siren berbunyi riang (sangat...). Air liur menjejes tak payah cerita. Sejajar jugak la dengan rambut aku yang gugur macam hape ni.


OK lah, mesin basuh dah bunyi. Time untuk jemur kain.


Secret(nyaaaa) diary of a SAHM,
CY.

3 comments:

Ila said...

suka nani2 takde org menyakat ek

lia said...

anak kita bih kuang sebaya kan k.yan....

anak dara saya masih xnk meniarap g huyaiiii

cysev3n said...

Ila,
actually kitorang (mak paknya) yg suka.. sebab kalau dia menjerit bila kena sakat tu, boleh bergegar kaw2 gegendang telinga. haha

lia,
pelan-pelan kayuh. the time will come :)