Cari Something?

Jumaat, Februari 08, 2013

Pengiraan Bonus Khas Tabung Haji

Oh yes. Aku belum abis lagi tentang bonus-bonus ni. Hahaha. Especially bila ada term bonus Khas.

Well, untuk bonus tahunan, aku reti la cara-cara kaedahnya. But, what is bonus khas? Turn out, 1.5% tu, kau kena kira nilai minimum setiap bulan sejak Januari 2006 sampailah ke Disember 2012. Campur-campur semua figures, pastu bahagi dengan 84. Darab dengan 1.5%. Dapat?


Kalau tak dapat, takpe. Korang boleh baca FAQ kat sini.


Aku cuba nak C&P, bertabur table kat dalam ni.


Anyway, tak pasal-pasal gigih aku menelek buku. Saja, for fun. Dah lama tak exercise buat math katanya kan. So, dah boleh expect la berapa figure yang bakal tercetak dalam buku. Guess mesti ramai sungguh orang yang pi update lepas CNY ni nanti.

Tiada ulasan: