Cari Something?

Selasa, April 09, 2013

Kamus Rakyat


Sejak ada smartphone ni, segala-malanya boleh jadi.

Sekarang, instead of bawak kamus besar, tebal besar godang, macam Kamus Dewan (sekadar contoh), isi kandungan kamus ada dalam phone dan sangatlah senang nak dibawa ke mana-mana.

Aku ada jugak install apps kamus lain, omputeh punya. tapi tetapla nak ada connection bila nak guna. Tapi Kamus Rakyat ni boleh running offline yo.

Description tak boleh blah. Haha

Selain daftar kata, ada fungsi untuk 'bercakap' oleh android. Walaubagaimana pun sebutannya agak pelat sedikit kerana bahasa ibunda android ini adalah Bahasa Inggeris.
Untuk makluman, Kamus Rakyat ini tiada sebarang kaitan dengan Bank Rakyat cawangan Putrajaya atau mana-mana cawangan. Kita tidak boleh meminta wang di dalam Bank Rakyat pada bila-bila masa, tetapi kita boleh menggunakan Kamus Rakyat dengan percuma pada bila-bila masa dan di mana sahaja.
Kamus Rakyat is free and offline.

boleh download and try Kamus Rakyat di sini.

2 ulasan:

syalinda johari berkata...

hahahahaa..descriptionnya memang cam tu ka kak yan..kahkahkah...
sungguh tak bley blahh laaa..wakakaka

cysev3n berkata...

linda,
thats why. sempoi ja