Cari Something?

Selasa, April 16, 2013

Melangkau Fasa Merangkak/Duduk

Hari ni cerita tentang Nisa.

Seriously, aku dah beranak 5 kali. Ni first time kot, anak kecik takde nak merangkak, nak duduk, tau-tau nak berdiri.


Sibuk sangat dia nak berdiri. Memapah, meniti. Merangkak & duduk nya belum. Jadi kalau jatuh tu, huii. At least kalau dah pandai/reti duduk, jatuh terduduk dulu la kan. At least. Takde la terus je nak terlentang, tersembam & whatnots.


Hari tu (yang ntah bila) ada jugak dia prektis angkat-angkat vonvon (aka bontot/punggung). Aku ingat dah nak merangkak la tu. Tapi tetap takde. Hahaha.


Last week jugak aku dah start tido beralaskan tilam nipis/toto. Dia jatuh katil pukul 4 pagi. Aku memang tak berapa lena tidur malam tu. Mimpi ntah apa-apa. Sekali dengar berdebuk jatuh. Tersembam. Wuwuwuwuwu. Menggigil satu badan. Dia nangis-nangis, aku susukan. Tidur. Macam hape je the next hours tu aku nak alert.


Alhamdulillah, takde muntah-muntah.




/Ok, dia angkat vonvon lagi. Tinggi.

3 ulasan:

lia berkata...

hebat la Nisa ekekekeee...

c Zara x meniti lagi tp smua tempat dia capai - berdiri... pas2 lepas tgn... huyaiiii jatoh jantung ni...

cysev3n berkata...

lia,
eh, samalah peel dengan zara tu. camne gaya nak susun bantal keliling ni hoi. haha

syalinda johari berkata...

lasak jugak anak dara neh..kena mata asik pandang dia jaaa