Cari Something?

Isnin, April 15, 2013

Krisis Air Lembah Kelang Tamat

Alhamdulillah.

Benarnya, kami sekeluarga pulang ke PD minggu lepas tatkala KL/Gombak masih berdepan dengan krisis air sebab kes paip pecah.

Bawak sekali segala-mala baju kotor. Ya, isi rumah ramai, bakul tu sekejapan je penuh. 3 load, selesai. Puas hati. PD pulak panas. Memang cantik la kombo. Even baju-baju yang dijemur bawah bumbung pun kering.

Hari Sabtu, dok tanya-tanya kawan-kawan. @fatinmojo kata kat rumahnya dah ada by 10am, cuma airnya slow. Tapi aku riki-riki twitter untuk kawasan Keramat khasnya, memasing kata belum ada.

At last, someone tulis kat area Keramat dah ada air dalam 9pm on that day. Gitu kau.

So, masa balik KL hari Ahad petang, dia tanya, macam mana nak tau for sure dah ada air? Kita tengok ampaian baju orang. Hahahaha.

Semoga ada backup plan yang lagi baik lepas ni bila terjadi lagi perkara macam ni.



2 ulasan:

sw33tdarling berkata...

nasib baiknya opis kat area tmn melawati & rumah kat danau kota tak terkena masalah ni... tapi umah catering hubby kat keramat takde air, senak nafas ler jgk dorang nak memasak bagai...

cysev3n berkata...

sw33tdarling,
bertuahnya! benda takde notis camni la. tau2 je kontang. haha