Cari Something?

Isnin, Jun 23, 2014

Cara Semak Slip dan Markah Peperiksaan Sekolah Anak

Merayau-rayau di FB, ternampak posting kawan tentang Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah. Before this memang ternampak ada beberapa kawan mention pasal boleh cek markah exam anak-anak, tapi aku tak dan nak amik port. Apa yang sibuk sangat entah.

Kali ni, dah duduk depan PC, makaaaa aku terus terjah link tersebut.


http://sapsnkra.moe.gov.my/ibubapa2/


Tadaaaaa!


Sila klik untuk paparan yang lebih jelas dan teghang :)


http://sapsnkra.moe.gov.my/ibubapa2/


Untuk masa ni, aku dah try no MyKid anak no 1 dengan no 2. Memasing darjah 4 dengan darjah 3. Paparan untuk pilihan tahun ada dari 2011. Tapi nampaknya, kat sekolah anak-anak aku, untuk tahun 2014 data Peperiksaan Pertengahan Tahun saja yang ada. Terima kasih cikgu sebab keyin kan markah!

Ada 2 jenis paparan yang boleh kita pilih.


  • Papar Slip Keputusan
  • Papar Markah Peperiksaan


Lepas ni takde excuse dah kata cikgu belum tanda la. Kertas belum dapat la. Hahahaha.


Selamat Check Markah Peperiksaan Anak-Anak!

Tiada ulasan: