Cari Something?

Jumaat, Ogos 29, 2014

Antara Horlicks, Vico dan Ovaltine

Sejak keluar nama company produce minuman kegemaran anak-anak dalam list boikot, kami amik inisiatif untuk berhenti membeli. Anak-anak yang dah sekolah pun dok kata, "cikgu cakap tak boleh makan / minum barang-barang yang company tu jual".

So, mulalah misi membeli paket-paket kecil untuk diujirasa. LOL. Aku dah pernah try VICO. Quite some time ago. Sedap pada tekakku. Tapi anak-anak tak pernah rasa. Jadi, masa pi membeli dan membelah poket hari tu, aku berani-berani je amik paket VICO 1kg dengan paket kecil Ovaltine. Tak ingat berapa gram. Horlicks coklat pun ada tapi semuanya pakat paket besar2. Since tak pernah minum, so kita hold dulu.


Balik rumah, test Ovaltine. Kids loved it! Bila Ovaltine habis, lenjan Vico pulak. Tapi since diorang dah tersuka dengan Ovaltine, makanya Vico ni ala-ala dipandang sepi gitu. Diorang tak suka takpe. Aku suka! Hahaha.


One day, dia pi beli Horlicks coklat besarrrr punya. Aaaaaaaaa. Aku test, kurang pada tekak. Anak-anak pun sama. Tetap nak Ovaltine. Kedai-kedai biasa pi takde jual.


Meantime, aku train lagi dengan Vico yang tak abis-abis lagi tu. Horlicks coklat ni haruslah diapa-apakan. Karang tau-tau expired gitu je.



2 ulasan:

Fiza Rahman berkata...

Saya pon dah beralih arah. Minum vico. Nasib sedap. Tak pernah try lagi ovaltine.

cysev3n berkata...

Takpe fiza, kalau dah suka boleh stick je :)