Cari Something?

Jumaat, April 28, 2006

Anak abah ke?

We had dinner cooked by hubby earlier yesterevening because he wanted to go back to office after Maghrib. He came home around 10pm+ while Jiji & I were watching TV with Amir & Arif. Borak2 kejap, then hubby terus masuk bilik. Amir, as usual, as a loyal 'bodyguard' followed him. Minutes later, Amir came out to join us. Hehe..

I took a glance at hubby, laa.. dah tido rupanya.. Penat sangat la tu.. tiba2, Amir, kepit bantal busuk kat leher (macam kita kepit telefon masa nak amik msg tu) and his hands dok pegang bantal (yang kita guna tu), jalan bawak masuk bilik abah. Kuatnya la anak ibu ni. Imagine la budak yg tak berapa tinggi tu, dok bawak bantal2 sume. Hmm.. Ni mesti kes malas nak ulang alik so angkut sume benda at once. Then I heard hubby's voice. Amir kacau la tu. Nak join tido sama. Tup2, tak lama lepas tu, Amir came in to the living room, again, with bantal busuk + bantal kita tu.. terus baring depan TV..

Mana ntah dia dapat habit nak tido kat luar ni..

"Kesiannya Long.. dia mmg selalu tido macam tu je ke?"
"Ha-ah.. tapi abah dia bentang comforter berbagai tu.."

Earlier that evening, while we were in the lift, Arif dok sengih2 kat abah dia.. Kat kita taknak pun..

"Arif.. Arif pun anak abah jugak ke?"
"Tu la budak2 ni.. kita yang bersalin nak separuh mati, sume nak pegi kat abah jugak.."

Ni yang tak sabar nak ada anak ppuan ni. I'll make sure ALL of them will turn to ME! *grin* Ceh, sorang pun belum ada, ada hati nak kata "ALL of them".


7 comments

Tiada ulasan: