Cari Something?

Isnin, September 25, 2006

2nd Day of Ramadhan

2nd day puasa. Alhamdulillah, yesterday, I managed to cook my first bubur ever! Hubby tolong perah santan -- saja je dera.. konon kita tak larat yada yada yada.. Tapi time nak masak tu, maklum le, santan, karang kalau main tinggal-tinggal, taik minyak pulak..

How are we so far? Well, first sahur was accompanied by Arif. B4 Subuh dapat tidokan balik. Today? Both our heroes - Amir & Arif sama2 teman. 6.30 pagi baru nak tido balik. Mana taknya, Amir, bila dah bangun, nak pekena Ice Age II seround.. Hmm.. Sakan le nak kejutkan pagi tadi b4 pi keje..

Fasting month this year, would be so much different from the previous. Last year, I was heavily pregnant with Arif -- was 8mths+ that time, alhamdulillah dapat puasa penuh. This year? Lets wait & see.. Hehehehe.. Notice the evil laugh, ya.

Why different? Sbb since I was oh-so-heavy, so hubby kata tak payah masak.. Kesian nak diri lama2 kat dapur. Sudahnya, all the way round tapau, tapau & tapau kat Pasar Ramadhan for berbuka. Kalau ada leftovers, makan utk sahur, 0therwise, hubby will cook.

This year, no reason lor. A day b4 puasa, we had nasi tomato for the whole day. For sahur, we had telur mata masak kicap. Berbuka with ikan sambal + kobis goreng + ekhem - bubur tepung. Hubby kata, my 1st try mmg OK. Urgh, nampak sangat le 2nd try and so on failed :P Pernah tak korang rasa, kalau masak dgn penuh rasa nervous, the taste will be good & yummy? whilst masak dgn hati yg riang ria (read: over confident) - selalu tak sedap. Sabar je la..

Heh, enuff speaking er, writing abt food. Lets get back to work, and happy fasting every one! Semoga ibadah kita diberkati oleh-Nya dan sentiasa dalam lindungan rahmat-Nya. Amiin.

Moral : No moral la for today. Later we talk abt it :P

6 comments

Tiada ulasan: