Cari Something?

Selasa, September 19, 2006

Post Berdarah

Mmg nak tulis cerita ni semalam. Tp since semalam extravaganza busy (konon), ye la, kuar meeting dgn bos around 11.30 am.. balik ofis dekat pkl 3pm.. pastu ofis hour abis pkl 4pm. Mana sempat mau tulis blog?

Last Friday, hubby kuar pi memancing. Ni kes dah janji berminggu-minggu dengan sorang budak ofis ni la.. Pi Empangan Hulu Langat ke apa.. Momidanial, wujud ke idak tempat ni? Yahahahaha.. adoi laa hai.. so, I was all alone with Amir & Arif.. Yes, masa ni le diorang ni nak bergayut dengan ibu..

Since kita sorang je kan, so kita la BOS! Perati je la Amir main dengan Arif.. Laga-laga kepala laa.. baling2 mainan la.. yada yada yada.. Kita buat apa ek masa tu.. layan Bones kot kat NTV7 :P

Pastu, up to certain extent, si Arif dah bosan.. ye la, asik kena baling je.. so, dia pun start le merangkak pi dapur.. Hmm.. gua pun, start le operasi kejar mengejar..

.............. paragraph kat atas, ulang 3-4 kali ........................

Tup2, Amir panggil,

"Bu, akit.."
Time tu kita dah half way ke dapur sbb kejarkan Arif.. and I turned to him and said,
"Kejap ye.. ibu nak amik adik ni.."
Gugu gaga gugu gaga.. dalam pada sakan dok kejar Arif tu, Jiji pun balik.. Amir ngadu plak kat dia.. Jiji was like, "Long, jari Amir darah long!"
And I "WHAT?"
Serius, jari dia berDARAH maaaa! Uuuwaaaa.. harus aku nak menjawab dgn laki aku!!

Time tu start le lutut lemah longlai.. Hehehe.. Mmg sah takley jadik doc.. si Amir relaks je.. Tak nangis pun.. gua belek2, macam pelik siot luka dia.. a bit curvy, macam kena cucuk dgn pen.. tp takde kasik dia main pen pun.. pastu darah pun dah kering gitu.. dalam pada lemah2 lutut tu, angkat Amir, dukung pi sinki..

"Amir hulur la jari kat air. Ibu ngeri laa.. Sakit tak?"
"Akit.." tapi pergh, selamba rock je dia hulur jari kat air.. tengok macam tak sakit je, gua pun picit2 laa sket..

Lepas tu, letak plaster.. Later, my parents + Angah sampai.. sibuk le Amir dok tayang jari dia yg berbalut tu.. sedap laa aku nak kena report 2-3 kali kat nenda2.. yes, I made a report thru SMSes to hubby too. Ihiks..

Moral : Urgh, help me here.

4 comments

Tiada ulasan: