Cari Something?

Selasa, September 05, 2006

Post Tanpa Tajuk

Hello folks!

Today is my first day in the office.. After almost a week break.. pergh, laju je jalan annual leave makcik! Since dah namanya first day kan, so, slow semacam je laa produktivitiku..

Arif will be 10 months tmmrw. Haiyoo.. sekarang dah dapat berdiri kejap w/o holding to anything. Harap sangat dia dapat berjalan by the age of 1.. makcik serius tak larat nak dukung... adoi la hai.. sapa2 yg dah lama tak rasa kebas2 tangan tu, silakan lah dukung Arif.. tak payah lama, 10 minit cukup.. yahahahaha..

Last Tuesday, masa nak amik budak2 ni, sekali lagi Arif takde.. "Adik takde.. Miza bawak jalan2 ke Kajang.." and I was like, "Makcik, saya ni nak pi airport kejar flight.." Huwaaa.. gue kena ada di airport by 7.45pm, and I'm still in KL at 6.10pm?

Hati dah cuak tp muka maintain cool.. Hehe.. sudahnya, kitorang call Miza and set tempat nak passing Arif.. so, pi le kat area Toll Kajang tu (ke Bangi ek?) eh, tak.. mmg sah Kajang.. eee.. sakan tau anak ibu ni pi jalan.. kita pun dah lama tak pi Kajang.. hehe.. dah dapat je Arif, terus laa pi LCCT..

Kat LCCT, hubby drop kita & Arif dulu.. so, makcik pun jalan laa masuk.. duduk kat kerusi2 yg banyak kat depan McD tu.. duduk setentang dengan couple ni -- tengah suap anak makan.. sambil2 kita tunggu hubby & Amir, couple tu dok le pandang2.. aii, anak aku ada pakai tak cukup kain ke apa? Sekali tu, dah dekat 10 minit sesi pandang2, terdengar la suara si wife..

"Tu, abang ke kakak?"
Adus.. ingatkan Amir je yg orang confuse.. la ni dah turn Arif pulak..
"Abang.." lepas tu start la borak2 kejap kan.. ramas mesra gitu.. Bila hubby sampai, terus pi check in.. time ni, ada la a few chinese women beratur kat blakang.. dalam pada cong ceng cong ceng tu, ada jugak la kuar ayat omputeh.. and yes, diorang tertanya2 si Arif ni lelaki ke ppuan.. hmm..

The same question were repeated by cik body-searching.. somehow, berbunyik plak alarm tu masa gue pass by.. hehe.. i'm half Wolverine kot..

"Lelaki ke ppuan ni? Eeee.. "
Habis pipi Arif kena cubit..

Dah slamat tu, pandang la blakang kejap, babai2 kat hubby & Amir.. bergenang air mata makcik.. Hehe.. melankolik betul la.. argh!

Alhamdulillah, kali ni tak kena jalan jauh macam first time kat LCCT.. this time mmg much much better.. Kudos AirAsia! Alhamdulillah Arif buat perangai kejap je masa nak take off.. then dia tido all the way ke JB..



Moral : Whenever in public, pakaikan baju yg ada tag - I'm a BOY, just in case ur son look like a girl. Save abt 2 seconds from answering such question ;P

4 comments

Tiada ulasan: