Cari Something?

Isnin, Oktober 30, 2006

It's in the blood : Part I

After 9 days melahu a.k.a Cuti Raya, now I'm back in the office. Was so damn busy a few days b4 raya break, sampai tak sempat nak tulis kat blog -- merely to wish all of you - Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin. Well, we are still in Raya mood right, so I hope its not too late then.

Went back to PD on the 20th.. lepas Isyak.. it was my MIL's birthday. Hehe.. esok pagi tu kena buat kuih tat 2 kg - 2 sesi - pagi & petang. Each session took about 4 hours, tak termasuk bakar kuih lagi. Nasib baik bab2 bakar ni kena serah pada BIL.. Hehehe.. kalau tak, mmg tak boleh bayangkan laa camne gua melepek tahap gaban. On Sunday, sambung lagi 1 kg.. Heeee..

Monday, around 10am, kitorang gerak balik KL dulu sebelum ke Sabak Bernam. Amir & Arif pun tido. So, dapat la kemas2 rumah sket.. Since baju raya Arif tak beli lagi.. [nampak cool je ayat tu kan, tapi.. huwaaa.. siannya anak ibu.. baju abang kau punya laa berpasang2.. sbb masa kemas2 tu, baru perasan baju Arif ada sepasang je!!] so, hubby plan nak pi Mid Valley lepas Zohor. Konon nak beli jugak laa baju/blouse/t-shirt for yours truly sekali.. of course le dgn hubby punya sekali.. alah, senang cerita, nak beli baju sume orang EXCEPT Amir.. yahahahhaha..

Sekali tu, masa dah nak masuk simpang Mid Valley, tu dia aih. Umat manusia sket punya ramai! Ingatkan takde orang dah kat KL time hari Isnin. Heee.. we were so damn WRONG! Hubby terus je drive balik Sabak Bernam. Bak kata dia, ntah2 kita nak cari parking pun boleh makan 1jam. Hehe..

Everything went well. Lalalalala.. Amir & Arif were with me at the back seat. Tinggalkan abah sorang2 jadik supir kat depan.. :P Sampai le kat Ijok or somewhere like that (mind my Geography ya..) tiba2 Amir rebahkan kepala kat bahu.. melentok la pulak abang sorang ni. Arif dah main2 kat blakang seat hubby. I was like, "Amir ngantuk ke sayang? Tadi kan dah tido kat rumah?" Tapi dia diam je. Mak pun tepuk2 laa dia.. sekali tu, dia batuk.. terus muntah.. alahai... menangis2 mamat tu.. sedih laa kot.. time tu jugak laa tak jumpa Petrol Station ke, Masjid ke apa ke.. ya ALLAH.. sudahnya kitorang pi landing kat satu kawasan perumahan yg belum bukak.. bersihkan Amir dgn air mineral.. bersihkan baju & seluar dia.. yada yada yada..

OK-lah, to cut it short, lepas settle sume tu, Amir duduk kat depan.. and guess what, dia muntah lagi.. hehe.. habis sume tempat kena mark dah.. seat blakang & seat depan.. cukup semua.. :P kali ni mmg dapat berhenti kat public toilet, so dapat la bersihkan dia betul2..

Eh, penat pulak laa jari jemari ni taip. We'll continue later ek :)


2 comments

Tiada ulasan: