Cari Something?

Selasa, November 21, 2006

Craving

Semalam mak puasa. Lepas je amik Amir & Arif kat rumah makcik -- hujan lebat oOOo.. pakai payung pun lencun!, terus je gerak pi Mid Valley. Niat di hati nak take away Kenny Rogers. Ni kes tak dapat makan masa Sabtu lepas. Hehehe.. Kita flashback sket ek.. Mmg hubby ajak makan kat luar malam tu. So, I suggested KR.

"Ai, kan masa besday adik kita dah makan.."
"Alaa.. tu dua minggu lepas.." Ye ye je aku ni kan..

So, lepas Maghrib, pi la.. tuju Mines.. sbb tu le yg paling dekat.. Sekali bila sampai sana, ya rabbi, kereta berduyun-duyun.. yg bikin line nak pi parking pun punya laa panjang. Kesannya ada function kat situ. Chinese Book Fair lebih kurang gitu la..

So, we headed to Alamanda..
"Ada ke Kenny Rogers kat Alamanda yang?"
"Ada kot.. Alamanda kan besar.."

Amik kau, mmg takde. Hahaha.. Masa tengah cari tu, sempat lagi SMS Za.. saja nak confirm. Kot le kitorang ni tak jumpa ke, tak nampak ke apa kan.. Please bear with us -- that was the 2nd time we went there. Heeee..

Sudahnya, A&W je la.. Nasib baik onion ring & waffle dia sedap!

OK, flashback dah habis, so, back to present day, er, I mean, yesterday.. Sampai je Mid Valley, dah pukul 5pm+.. Kitorang sewa Cabby (Caddy? ntah..) Cab utk Amir.. Semua orang yg lalu, dok pandang je.. Mana taknya, Amir pusing stereng macam bawak keta bebetul. Tapi, most of the time, dia amik left turn la.. Hehehe.. Arif, duduk dalam troli k4.. Sian kan.. Abang naik keta RM4, Arif naik troli 20sen je..

First, betulkan spek mak yg kena dusyum dgn Arif masa EL hari tu. Punya la lama orang Focus Point tu pasang skru, sampaikan mak dah naik muak kena approach dgn orang credit card berbagai. Lepas tu, masuk k-4 pulak.. Sampai satu stall ni, tengah ready sup Tumix kot,

"Mari rasa ini sup.. Baru punya.."
"Saya puasa.."
"Haiya.. raya sudah abis pun puasa lagi ka?"
"Sebab raya dah abis le saya puasa.." ihiks..

Last destination -- Kenny Rogers la.. Take away. Kononnya mak lapar gile, sampaikan hubby beli one-whole.. amik kau. Selama ni makan half je. Tapi mmg craving part muffin tu la.. :P Nasib baik masa tengah tunggu tu, staff diorang offer Coke.. ye la, kita tengah puasa kan.. Nasib je yours truly mmg tak minum. Kalau sirap ais ke, bandung cincau ke.. Heeeee..

Anyway, kitorang tak sempat sampai umah pun. Mak berbuka dgn muffin dalam keta.. Sampai je umah, mmg terjah habis-habisan la.. yes, mmg tak abis. Nasib baik Jiji ada kan.. kan..

OK-lah. nak cite tu je. :)

Moral : Kenny Rogers tiada di Alamanda. Bukak satu kat situ pun OK kan?


3 comments

Tiada ulasan: