Cari Something?

Isnin, Disember 18, 2006

Arif dah kena..

Malam tadi, hubby bawak Arif pi klinik. Siap ready duit nak jab chicken pox. Hehehe.. Tapi masa kat sana, doc takley nak confirm, sbb less than 5 dots.. Pergh, siap kira tu.. Then dia kata, dah lambat pun kalau nak jab.. sbb Arif dah ada contact dgn orang yg kena chicken pox.. Yours truly le tu.. Heeee..

Pagi tadi, Arif tetiba je laju merangkak kat kita.. I was like,

"Yang! Yang! Adik datang kat I ni.."
"Takpe yang.. dia dah kena dah.."

Masa tu kita tengah baring2, Arif laju je merangkak & naik atas badan.. lying on his stomach and rebahkan kepala dia kat dada.. Mulut dia pun bising.. as if he was trying to tell me,

"Bu, adik dah kena.. boleh laa peluk2 dgn ibu.."

Yeah, almost 2 weeks I didnt hold him.. Isk.. mesti dia pun tau camne ibu rindu nak pegang dia.. Lama jugak dia baring tadi.. kejap2 angkat muka tengok kita.. then rebahkan kepala lagi..

Around 9am, I called makcik.. Bagitau dia, adik dah kena.. Tak lama lepas tu, she came.. borak2 dekat 45minutes, masa dia nak balik, Arif nak ikut.. Heh, budak ni mmg.. asal ada orang nak berjalan, dia nak ikut.. Makcik kata dia kenal orang yg boleh ubatkan chicken pox.. Time cucu dia kena, 3 hari je boleh clear..

Well, harap2 gitu la.. Kesiankan budak2 kena chicken pox.. Dok garu2.. pagi tadi pun dah pakaikan Arif sarung tangan.. For you mommies out there, yang mana anak2 dah above 13mths, boleh laa pi klinik amik jab.. Last night hubby tanya, it costs about RM115..

OK-lah.. nak sambung melepak.. MC sampai 20/12.. tapi banyak lagi yg tak kering ni, macam ada gaya nak kena extend je.. Hmm..


9 comments

Tiada ulasan: