Cari Something?

Rabu, Januari 03, 2007

Back to Work

I've been staying at home for almost a month. Pagi tadi rasa malasnya nak pegi keje. Tengok Arif tido tergolek lagi, rasa mengenyam je nak join. Usually, every morning i have 5 tasks to be completed.. in no particular order -- #1 mandi, #2 buat air hubby, #3 gosok baju, #4 sediakan baju Amir & Arif & #5 bersihkan Arif.. ada certain tu, kalau over rajin, buat la a night b4.. which most of the time, tak rajin pun.. but then, pagi tadi, buat #1, #3 dgn #4 je.. yg lain hubby tolong.. ye la, Amir pun takde.. *sob* *sob*

Two days earlier, I SMSed mama.. "Ma, teringin la nak makan roti kak Fizah.." Ihiks.. pagi tadi, angah SMS, kata dah pos guna pos laju.. esok, sampai laa kot.. Eeeee.. tak sabarnya.. dah terbayang-bayang roti butter & roti manis.. makin gemuk laaa aku pregnant kali ni.. time MC hari tu, hari2 makan nasik lemak, roti canai, nasik lemak, roti canai.. Belum campur coklat Vochelle, ais krim.. *shrug*

Oh yes, last Friday, Za managed to come to my office.. bagi sambal kicap tu.. Thanks Za! Satu bekas besar kau.. Hubby kata, "kawan you perli ke yang?" Hehe.. Unfortunately for me, the sambal is way too pedas for my taste buds.. kena laa alter sket, tambah gula.. Hubby OK je.. TAPI yg syahdunya, payah bebenar nak cari pisang goreng.. kat KL tu cik Rizza.. bukan kat Aussie.. hehe.. satu Pekan Sg Besi + Bandar Tun Razak dia round.. so far, baru sekali laa merasa makan pisang goreng.. hmm..

Now, tho today is my first day after a long break, rasa tak sabar nak tunggu weekend.. I wish Arif will be fully recovered by then.. la ni tinggal kat area kaki je.. still dapat hantar kat Makcik sbb la ni mmg Arif je yg ada.. budak2 lain yg dia jaga dulu dh besar.. sume sudah masuk tadika & such.. cepat la.. cepat laa Jumaat.. Nak balik PD, nak jumpa Amir.. dah 5 minggu tau tak jumpa dia..

Till then ppl.. selamat tahun baru.. apa azam korang ek? Both of us mmg manusia yg takde azam.. heee.. ntah la..


7 comments

Tiada ulasan: