Cari Something?

Selasa, Januari 09, 2007

Smoke Gets in my Eyes

Last Saturday, all of Us (yes, Arif & me) managed to step our feet in PD altogether with hubby.. rasa tak sabarnya nak jumpa Amir.. masuk2 je umah, dia tengah tido.. so, I took the chance to have a long gaze.. seronok tengok dia tido.. heee.. tho he's tanner than I used to remember.. MIL kata dia selalu ikut FIL pi laut menjaring ikan.. patutla..

Tak perasan pukul berapa, Amir bangun.. nampak je abah dia kat tepi, dia terus berdiri.. muka dia macam terkejut + happy tengok adik & ibu ada sekali (perasan...) yes, dia still melekat dgn abah instead of me.. but then, from time to time, dengar laa dia panggil,

"ibu..."
"ye.."
then dia panggil lagi.. tak tau laa kot saja nak dengar suara kita ke apa kan.. tp he did that many times..

isk.. tetiba rasa syahdu plak nak type posting ni.. anyway, on Sunday, sehari suntuk Amir tak tido.. as if dia bley rasa yg kitorang nak kena tinggalkan dia.. Arif belum abis luruh keruping kat area kaki.. mata dia dah kuyu pun, he still reluctant to sleep.. and its already 10pm..

"Nanti abah ilang.."

Huwaaa.. 10 minutes later, FIL balik dari masjid.. since Amir tak tido, FIL bawak la Amir round kampung.. dia salam dgn sume orang.. cium tangan, and laga2 pipi with me..

"Bye bu.. Amir nak mayang.."

Malam tu, sepanjang jalan, tak mampu nak cakap apa2.. air mata mengalir je.. (yes, even now).. tak sabar nak tunggu weekend lagi..

1 ulasan:

CY4.0 berkata...

from Haloscan

rizza
aku pun nak nangis gak lee dengar..
sodeh ooo
aku ni lagi le tak pernah pisah walau sejam..(time aku mandi/dlm bilik air je tak same ...)

uwa..uwa... tak sanggup aku
respek sama lu...cik yan..
sabo ye ..tak lame tu..

marisa
Ya Allah.. sedihnya.
saya tak pernah berpisah walau semalam pun dgn hakimi. tak leh bayangkan macamana

gayanya....tinggal pun time pi keje je.... tragis betul la ceta cik yan. sedih..:(

CY
cik rizza,
tang tu mmg tak aci.. hehe.. kalau hang mandi pun bawak si Hassan, mmg kronik la..

cik Marisa,
berdoa laa keluarga kita tak ditimpa penyakit berjangkit teruk camni.. amiin..

anamiraa
Ya allah sodihnya cikyan!!!
Bawak balik ajelah cik yan…kesian kat cikyan, lagi kesian kat amir! Bila dia balik mesti dia

terpinga2 lagi tengok ibu ngan ayah dah takde…..uwaaaaaaa!!! eden pun nangis sama nih!

momidanial
hu..hu..hu..mmg tragis betui larrr.. aku pong dah bergenang ayaq mata

ni...heeeeeeeeee...tak sanggup woooooooooooooooooooo....kesian kat Amir tu..nasib baik tak

meraung dia ek..kalu tak mau hang pong join meraung tu weih..itulah pengorbanan seorang ibu!

sabar cik yan..sabar...

CY
sis Ana & Za,
mak pun tak sangka Amir nak kena tinggal lagi.. ingatkan bila hubby dah bawak balik PD, kira

perintah berkurung dah abis.. ye la, time benda tengah kering ni laa dia dok spread kan..

mmg dok pujuk je laa hati ni all the time..

mommy_d&d
Ya Allah..sob*sob*sob* maapler cik yan..aku pun

tumpang rasa apa yang cik yan rasa..sedih plak membacanya..naluri ibu la katakan.. kalau

jadi kat kita tak taula..Damia admitted hosp diaorhea dulu pun kita tak sanggup

tinggal..rela ku berkampung kat bilik hosp beramai2 w/pun risiko jangkit tinggi..
Wa memang respek sama u la cik yan.. mak ni memang tak kuat..kemana pegi seret semua..i wish

i can be as strong as you..
semoga cik yan terus tabah..insyaallah..

mimielola
cik yan, smoke gets in my eyes too..*sob, sob*

and guess what? mlm td, masa mak nak pegi buat blood test (mak suspek diri mak kena denggi),

mak menangis.. (huhu)..takut nanti mak masuk sepital, sofea kena tinggal kat umah. tp the

result : NEGATIVE!!

mamaampang
yan, lama betul ketabahan hang bertahan. respek sama lu dik non oiiii!!!
Akaq nie kekadang pi opis pun ble tangkap sayu. Contohnya pagi tadi sebab kelam kabut dah

lambat nak antar Pia gi sekolah, terlupa nak lambai si Nina..duh! apa punya mak la aku ni.

Ended up today, berkali2 aku call dia kat umah.
Nie blum duduk berjauhan...masya allah!! hebat lah hang yang. HEBAT!!!

Along
Ni berpisah sebab dek chicken pox tu ke?

Kalau yer, sabar je lah Hazel...kejap lagi bleh lah Amir balik.

kalau Along, dah tak sanggup dah dok jejauh ngan anak2. Pernah sekali tu, Dania ikut my mom

pi tido rumah dia. Sib baik dekat, kul 1pagi my mom telepon, soh mai ambik Dania...dia takmo

tido, dah start nangis dah pun. Depa tak tau, Along kat rumah pun tak lena tido...dok

ingatkan anak tu. Camne le nanti bile time Dania or Dina nak pi asrama ke nanti? OO, kena

tabahkan hati...sob,sob..

maya amir
uhhuuu...aku pun nak nangis cik yan.. lame

gile.. a month over rite? huhhh.. hang on there dudes.. this week amacam? balik pd ke?

CY
Erna,
tabah kemenda wei.. ayaq mata dok banyak kali tumpah.. ye ye je aku nak speaking utara..

abis le kena gelak ni.. hehe..

mimielola,
alhamdulillah negative.. syukur sangat2 tu.. hang kena spray rumah sokmo laa lepas ni..

sis Laili,
tu pasal.. lupa nak lambai pun bley kesan sampai camtu.. i was like nak grab je Amir bawak

balik masa dia cium tangan & laga2 pipi tu.. isk..

Along,
asrama? hehe.. tu mmg bley buat drama air mata of the year laaa..

cik Maya,
yep.. exactly a month kalau ikut date.. aku dok belek keruping Arif hari2.. rasanya ada lagi

siiiiikitttt je.. hopefully by Friday, ilang terus..