Cari Something?

Rabu, Januari 31, 2007

Encem, awa & antik

Dah lamanya tak buat ritual blog-hopping.. Sibuk tau.. dateline kita hari ni.. tp sbb server client ada problem, so, tinggal lagi 2 site je yg tak dapat code update.. I've been all over Malaysia, virtually, in past two days.. hehehe..

Oh well.. apa ke cite nak share ni..

Few nights ago, masa tengah jemur baju yours truly & hubby, Amir ada laa sekali.. tolong-tolong dlm style & version dia..

Amir : "Bu.. abah encem kan?"
Aiks.. apa ke hal pulak budak ni..
Me : "Ha-ah.. nape? Amir encem jugak ke?"
Amir : "Encem.." senyum je.. heee.. paham ke dia ni apa yg aku tanya? Ihiks..
Me : "Ibu?"
Amir : "Ibu tak encem.." Huwaaaaa.. sabar je laa.. mentang2 aku ada parut chicken pox bertabur sana-sini.. cewah.. ntah2 takde parut pun tak encem.. :(
Me : "Adik encem tak?"
Amir : "Adik tak.. adik awa.." Huh? Adik dia yg sejenis tu dia kata lawa? Bukan lawa & cantik utk girls je ke? Heee..

Sampai laa ni jadik bahan dok borak dgn Amir.. even pagi tadi pun, masa tengah siap2kan dia & Arif..
"Mir, amik sikat.. ibu sikatkan rambut.."
"Tak nak.. Amir nak sikat.."
so, I let him.. later, dgn muka sengih2 tu..
"Bu, Amir encem kan.." Ya rabbi.. budak ni, beauty concious ke apa?

Later dia sikatkan adik dia.. tp rupa jadik kelam kabut. ni mesti kes nak jatuhkan saham Arif ni.. Sabar je laa budak2 ni tau..

7 comments

Tiada ulasan: