Cari Something?

Khamis, Februari 08, 2007

#3 is..?

Hola!

Ha, pepagi lagi nak tulis blog.. ni kes smalam pi jumpa gynae laa ni.. Was there around 5.50pm.. exactly at 6.02pm doc sampai.. lepas satu couple ni, turn kita pulak..

"Hi Yan.. how are you?"
"Pening laa.. stress dengan keje.. hehehe.."
Anyways, regardless of my stress, blood pressure still OK..

Then, the scanning begins.. tunjuk tangan laa.. kaki laa.. jari kaki la.. (jari kaki pun doc nampak..) aku angguk je.. hehehe.. #3 was doing some kickboxing smalam.. dengar heartbeat..

"Berapa panjang dia skarang doc?"
"Susah jugak nak measure.. sbb dia melengkung kan.. "
Roughly #3 is around 9cm by now.. tu pun harap2nya betul laa mak punya conversion kali ni.. :P

"Ni tali pusat.."
Huh? aku tak nampak apa pun.. Then doc adjust machine tu.. kuar laa pulak kaler2..
"Nampak tak yang warna biru tu? Yang dalam line tu?"
"Nampak.." kalau aku tak nampak, mmg buta kaler la pulak kan..
"Haa.. itu laa tali pusat.."
OooOooo..

Yada yada yada.. scanning session habis.. duduk balik kat meja doc..
He was smiling.. aku pulak yang rasa confuse..

"Nak tau jantina baby tak?"

Dalam hati kata -- Nak! Nak! sapa yg tak nak tau kan..

"Dah boleh nampak ke?" Heee.. mak bagi ayat cover laa konon..

"Well, besar kemungkinan.. you'll get another boy.."

"Eeeee.. saya check kat chinese calendar yang kata 99% accurate tu kata, girl.. Mmg dah confirm ke doc?"

"Next appointment kita confirmkan ok?"

Ha, dengar tu kengkawan.. my #3 ni kemungkinan besar lelaki.. aku tak tau le tang mana doc nampak tu kan.. sbb dia takde story pun masa scan tadi..

Hubby pun senyum je masa dengar news ni.. In fact, masa kita memula nak break the news, he cut me off and said -- lelaki lagi yang? Tak kesah laa kan.. kalau betul, bley le hubby start team sepak takraw.. nak tunggu team bola sepak, mmg tak dapat laa.. Hehehe..

OK-lah.. till then.. next check-up.. kalau confirm boy, kena laa mak tukar tickers atas tu kaler biru.. *tukul*


18 comments

Tiada ulasan: