Cari Something?

Rabu, Januari 17, 2007

Merajuk ke..

This post was made on Tuesday, 15th.

Reading comments from my previous post, really an eye opener..thanks to you gals..

It is time for me to give my attention to Arif.. whenever #3 is around, my attention would be on #3.. whilst Amir will always be with hubby.. so, where should Arif be?

I told this to hubby.. and yeah, he realised it too.. Arif susah nak dapat kat abah sbb abah is always Amir's.. dekat sket je, mesti kena tolak laa apa la.. sbb tu la Arif nampak sedih bila abang dah balik.. later on nanti, once dia nak pi kat ibu, dah ada #3.. oh well..

Anyway, semalam, around 5.30pm, kitorang dah terpacak kat depan umah makcik.. Nampak Arif dalam buai..

"Adik tido ke cik?"
"Tak aih.. ni nak bagi susu kejap lagi.."

I had a peek, tengok2 Arif dah tido.. Amir yg buaikan.. Dua kali kejut Arif, dia mampu bukak mata sikit je, then pejam balik.. mengantuk sungguh la tu..

"Macam mana dia hari ni cik?"
"Dia merajuk la.. makcik panggil pun buat tak dengar ja.. selalu kita gurau2, dia nak gelak.. hari ni, senyum pun susah.. Memang nampak laa dia tak happy.."
"Saya rasa, esok terpaksa la makcik sambut dia jugak.. dia sedih kot.. rasa macam tok sayang kat abang je.."

and yes, pagi ni, makcik buat 2 kali trip.. lepas sambut & cium pipi Amir, makcik turunkan Amir.. then, makcik hulur tangan sambut Arif.. Arif siap senyum & hulur tangan tak sabar2 nak kena dukung.. yes, seems like I got my cheerful baby back..

-------------------------

update on January 16th

petang semalam, first thing yg ditanya pada makcik -- macam mana Arif?

Well, makcik kata he's happier than yesterday.. bley senyum2, bley gelak2 regardless of sapa yg usik.. pagi tadi pun, kitorang buat benda yg sama.. first, makcik sambut Amir, then sambut Arif pulak.. senyum2 Arif..

tough kan.. hehehe.. mak nak kena study children psychology laa lepas ni..

1 ulasan:

CY4.0 berkata...

from Haloscan

anamiraa
children psychology? good one. nanti boleh

tebarkan ilmu..seriously..

maya amir
uhuuh..mmg tough being a mother kan.. does man feel the same way? takpe yan, this is part & parcel of mom's life.. sume ni learning process to us and to our children kan?!;)

CY
Maya,
ntah la.. aku sampai la ni tak bpa reti nak baca mind org lelaki.. hehe..

sis Ana,
ihiiks.. kita ni jenis tak sabar, silap2 mak yg psycho..

momidanial
uhuks..cik yan..itu lah yg paling aku takut berlaku bila dah ramai anak ni ek...hu..hu..susah nak jaga hati sume pihak ni...kena belah badan jadik dua tiga cenggini kalu..tp bagus gak tu hang nak belajar psl children psychology ni..hehehe..jgn lupa share ilmu tu yea..aku skrg sungguh kekurangan masa utk membaca buku nih..wahahah..shortcut je lah
ek..amek ilmu dr forum dan blog jer lah yg plg menjimatkan masa ;p..hehehe

CY
Za,
wargh.. ntah bila aku nak baca buku weii.. la ni aku dok baca buku budak2 je kat Amir & Arif.. hehehe..

atier
ishh.. itu la kan.. kalau anak 2 orang.. boleh usung sorang satu.. tapi kalau dh tiga... hmmm...

sian jugak ngan arif nanti.. nk pulak #3 ni anak pompuan (amiiiinnnnn masin mulut aku).
habih laaa... hehe =P