Cari Something?

Jumaat, Mac 09, 2007

90% is..

Ekhem.. morning everyone.. or, afternoon or evening.. heee..

Smalam pi jumpa gynae.. sampai klinik dekat 6.30pm kot.. ntah.. tak perasan.. Masuk2 je, doc tengah isi kad ante-natal..

"You dah half way thru.. kira dah graduate la.. "

My current weight is 61kg -- tp tengok macam 60.5.. hehehe.. blood pressure was 90 over 60.. Hb at 12.6 kot..

Then, scanning time..

"Boleh confirm kan hari ni doc -- lelaki ke ppuan?"
"We'll see together, OK?"
Tapi sketnya lama doc tu dok perati skrin.. dia kata sume OK -- berat, saiz & such are accordingly to 19weeks.
"Jangan risau tau.."
...scanning...scanning.. siap ada 3D tu.. dapat la tengok muka baby dalam perut.. you see, b4 this kita checkup kat klinik biasa2 je.. tp smalam first time merasa dapat tengok dalam 3D mode.. it was WOW..

"Well, I say.. 90% its gonna be a girl.."
Wahhhh..
"You see.. tu tali pusat.. and there's a slit.."
Macam biasa laa aku terkebil-kebil kan.. The usual face yg ada bila doc tunjuk jari kaki laa.. tangan laa.. perut laa.. apa2 laa..

Frankly, I dont feel a thing.. past experiences taught me not to be so er, berharap gitu.. bila keluar je.. duduk kejap sambil tunggu vitamin, I saw a chinese couple kat luar.. Being me, takde laa pandang sangat.. just took a glance je..

Then, masa dah bayar & nak amik resit,
"Puan Azlina, saya tak boleh nak bagi resit sekarang.. patient kat dalam tu, kembar 3, so it might take a while to get doc's signature.."

Pergh.. kembar 3? Kita amik masa bertahun-tahun nak dapat anak seramai tu.. hehehe.. she'll get it all in one shot? Mmg rezeki kan..

Masuk je dalam keta.. Arif tengah duduk atas lap hubby.. Amir macam biasa la jadik co-driver..
"Yang.. nak tau news tak?"
"Tau.. lelaki lagi.."
"No.. doc kata 90% ppuan.."
Terangkat kening hubby.. but then he replied,
"Baru lagi yang.."

Yeah, just like me, hubby pun takde nak berharap sangat..

Pagi tadi, lepas hantar Amir & Arif kat umah babysitter,
"After 3 years, baru kita boleh guna nama Amirah Hannani kan yang.."
"Tak nak la.. anak ppuan nama start dengan H pulak.."

Hmm.. tak kesah laa tu.. This time, its his turn to find a name.. last time nama Arif tu, aku yg bagi.. heee.. wonder what would it be..


13 comments

Tiada ulasan: