Cari Something?

Jumaat, Mac 16, 2007

My Eldest Amir

Last weekend, Amir ditinggalkan di PD.. sbbnya, in-laws nak bawak dia pi jalan2 kat Cameron.. Kitorang tak dapat follow sbb hubby ada meeting on Monday & Tuesday.. Sepupu spepat hubby insist suh bawak Arif sekali.. but then, since si kecik aktif ya rabbi.. so, MIL decline.. sadis je tengok muka Arif.. asik2, abang je yg dapat jalan kan dik kan.. heeee..

"Yang, you perasan tak, bila Amir takde, Arif nampak happy?"
Oh?
"Tak perasan la pulak.. tapi yg I perasan, suara dia lebih kuat dari biasa laa.."
Serious korang.. suara diaaaa je dok dengar.. sort of -- lihat laa donia.. aku yang bermaharajalela di rumah ini.. AhahAHhahAhaha.. AhAhahAHaha.. sila gelak dengan style evil ye, thank you..

Hari Rabu, yours truly EL.. sbbnya MIL & FIL nak hantar Amir balik KL.. suppose hantar masa on the way dari CH hari Selasa tu, tp since diorang turun awal, then hubby pun takde nak hantar gua balik.. so, Amir pun dibawak balik ke PD.. pergh, panjang plak mukadimah..

Dalam waktu Zohor tu, diorang sampai.. Arif excited pulak jumpa abang dia.. siap main selubung-selubung ala2 hantu tu (my eldest Amir is a big fan of SuperNatural, mind you..)

TAPI, bila MIL & FIL balik, Amir nangis2.. aaaii budak ni.. bila dah senyap tu..
"Bu, jom alik ampung.."
Bertuah tau budak ni.. baru je sampai KL, dah nak balik..

Petang tu, bila abah dia balik,
"Bah.. jom tengok ikan laut.."

Yes, means, nak pi mandi laut tengok ikan laa tu.. walhal aku tak pernah pun nampak ikan berenang-renang kat tepi pantai PD.. Heeee.. Kronik betul laa budak ni.. begitu obses dengan PD..

Moral: Kapla mak tengah lengai la.. tak dapat nak pk pasal moral.. :P

7 comments

Tiada ulasan: