Cari Something?

Rabu, Mac 28, 2007

Tak nak la..

Last Saturday, yes.. dalam pada time tak nyempat2 nak shopping tu, sempat jugak singgah Anakku.. beli botol susu baru untuk Amir & Arif.. dah sampai time nak kena ganti oOooo.. tp since Arif dah cranky (dia tak tido since dari kenduri yg kitorang pegi earlier).. kena laa buat express shopping.. memula ingat nak cari botol susu yang sama, especially for Amir laa.. tp since time is ssooOOoo damn limited, sambar je laa satu pek -- 2 botol besar, 1 botol kecik.. yg kecik tu konon2 utk #3 laa.. ceyyy..

Masa nak bayar,
"ada membership card tak?"
Ada.. ada..
sekali, masa dok cari2 dalam purse, takde.. heeeeee.. ni mesti keje si Arif ni.. suka bebenar selongkar purse ibu.. benda lain sume ada.. membership card tu yg takde.. ciss..
"err, takde laa pulak.."
Kesian plak cashier tu dok tunggu.. nasib baik takde orang lain kat situ.. kalau tak, naya je kena tunggu kita dok terkulat-kulat cari kad..

Balik umah, excited laa kan.. (kita plak yg over).. rendam dalam air panas secukup rasa semua benda..

"Bu, nak susu.."
"Ha.. jom.. jom.. ikut ibu pi dapur.."
So, Amir pun ikut laa.. dok perati..
"Ni, botol susu Amir yang baru tau.. ada gambar Donald Duck.. adik punya gambar Mickey Mouse.. kita pakai yang baru ek.. yg lama tu dah tak cantik.."
Pergh.. sketnya panjang mukadimah..
Amir senyum je time ni.. sekali bila kita dah tuang air,
"Bu.. tak nak la.. Amir nak yang tu.."
Aiks.. tadi respon baik punya.. ni sudah tukar ka?
"Pakai yang baru la.. yg baru ni cantik.. ada gambar kartun.."
"Tak nak la.."
So, since malas nak gaduh kan, guna balik laa yang lama..

Anyways, so far, berjaya guna yg baru 2 kali.. semalam abah dia ada, ceyyy.. dia hentak2 kaki nak guna yang lama..

Moral? Beli la pattern yg sama sebanyak mungkin.. so, by the time nak tukar, takde masalah.


9 comments

Tiada ulasan: