Cari Something?

Isnin, April 16, 2007

New Hobbies

Last week, both kids sudah ada hobi baru.

Amir - layan DVD kat laptop abah.. since Arif selalu eject CD time tengok kat TV, seems like Amir has found a new way to enjoy movies =) Last Friday, dia layan LOTR : The Return of the King.. pergh, duduk bersila macam paham bebenar.. and last nite, dia layan Harry Potter.. but I cant recognise which episode.. hehe.. sudahnya mamat ni tido lambat.. after 12 baru tido.. melarat-larat le sampai pagi tadi kan.. susah benar nak bangun!!

Arif - bila kena marah, dia akan jalan kedek2 kat kita, tundukkan muka sket, then naikkan anak mata -- tenung kita balik! background effect ke, sound ke, apa sume takde.. silent gitu.. mana dia blaja ntah.. mangsa latest, MIL.. hehe.. tangan si kecik ni takley duduk diam tambah2 kat dapur.. abis sume pinggan mangkuk dia nak redah.. so, MIL pun bersora la dengan sora yg ditinggi-tinggikan.. sekali dia kena stare dgn Arif jugak daa.. yahahaha.. adoi laa hai..

oh yes, I've already told MIL abt #3.. Hehe.. makin bertambah le koleksi cucu lelaki dia.. yaaaa.. my mom kena laa tunggu angah kot.. gua mau rest lama sket, insya-ALLAH.. semoga ALLAH izinkan.. amiin..

okie dokie.. thats all lah.. tak de idea nak cakap bebanyak petang2 ni..

1 ulasan:

CY4.0 berkata...

from Haloscan

Along
Congrats on getting another boy. Makin banyaklah bodyguard awak yer? Hehehe, rezeki, tak kisah lah lelalki ke pompuan.

Thanks for dropping by my blog. Samalah, along pun kalau cite sedih orang, tak tau nak cakap banyak2.

Marisa
Cik Yan.... perangai Arif mcm my son jugak. kalau kena marah tutup muka merajuk la kononnya tu. tak pun sembmkan muka tanda merajuk. pi dapur mmg tpt feveret dia. suka sgt nak nyelongkar brg. kite yg naik pening tgk sepah

maya amir
cik yan..airell yg baru 9 bulan pun suke sgt nyelongkar dapur.. nak jadik chef hape?..budak2 ni mcm2 ek ragam derang..tapi once die dah besau, sure miss kan nak tgk derang kecik balik..heheh

momidanial
ihiks..cik yan,aku rasa Arif mmg macho lah! at least dia tak nangis atau jerit bila dia tak puas hati gitu.. ihiks...kalu danial tu...pantang naik sora skit..gerenti dia melalak riau tanda protes tak hengat! dah lah sora anak aku rock kapak abisss...heeeeeeeeeeee..
p/s:apa2 pon...budak2 ni kalu buat perangai mcm mana pon..tetap nmpk kiut di mata kita kan? ihiks...buah hati pengarang jantung lah katakan....hehehehe

CY
Along,
sabar banyak2 ek..

cik Marisa,
Hehe.. Arif ni mmg.. selagi tak sampai, selagi tu dia dok jengket kaki..

cik Maya,
apa ada pada dapur ek? Amir dulu lagi best, siap berangkut sume benda ke depan.. Arif ni cuit2 je laa so far, tp seram jugak..

Za,
tak menjerit kau kata? Heee.. dia punya ngamuk lagi besar dari Amir tau.. just time dia kena marah je, dia eksyen cool.. he's the one who couldnt take NO as an answer.. heee..

mamaampang
yan,
anak2 aku dari umur 2 tahun dah layan cite2 LOTR sbb aku hantu betul cite tu. sanggup lepas pantang anak kedua, pump susu pehtu gi tgk tgk LOTR.
ahaks...nanti kita semua kumpul, suh anak2 kita wat orchestra melalak. baru meriah!!!

mommy_d&d
hehehe..kalakau lak..macam-macam hobby kan..tapi semua buat penhibur hati kita..
Danish pun gitu..suka benar punggah dapur..habis segala baking stuff dia dok punggah.. tray/loyang etc jgn cakapla..kelentung kelentang dia 'kemas' kat dapur.. segala stok dlm almari dia 'kemas' semula..huhuhu... damia dulu tak pandai pun punggah dapur! buka almari punggah pun tak..yag sorang ni! waduh..waduh! memang kena ikat ngan tali kat tombol tu.. tapi jenuh la plak bila nak ngambik barang..hehehe

CY
sis laili,
pergh.. time kita preggy dulu, masa LOTR tengah sakan, org sume tak bagi tengok.. takut kenan dengan Gollum.. :P

cik Erna,
tu laaa.. heeee.. actually Arif bukan stakat kemas kat dapur laa kan.. DVD / CD abah dia yg dah susun alphabetically tu pun, habis kena kemas.. and you are soo right abt tombol yg diikat.. satu hal betul time nak amik2 barang..

mama23beas
Bukan I yang panggil Eiffel Tower, the doc la;). Frankly, with Bea3 who is really a 'surprise' I tried not to know the sex, actually takut with my own feeling, takut ter'frust' sbb my plan 2 girls, followed by two boys. But when she is here, think hikmahnya, Tuhan nak bagi I build up my patience first with 3 girls, then only boleh bagi boy. Hubby memang tak tahan dengan I, macam la apa yang I nak/plan tu akan dapat je...

momidanial
cik yan,
ke mana menghilang??? lama tak nmpk weih....kat SI pon gua tak nmpk lu...hapdet lah blog weih....how's ur pregnancy so far? =)

BawangMerah
Heheh, congrats :D

CY
mama23beas,
haiyoo.. silap ka? hehehe.. as for me, lepas #3 ni, kalau bley nak rest la.. let me build up my patience with 3 boys :P

Za,
ada.. ada.. tp aku tengah melahu ni.. pregnancy doing well.. -)

BM,
thank yoooouuu..