Cari Something?

Khamis, Mei 03, 2007

Tioman

*Ngeliats*

Penat! Thats the conclusion of our trip to Tioman. Cerita pendeknya (yes, I'm not good in writing novel, ok...)

29/4
- 9.30am gitu2, gerak pi Batu Pahat..
- almost 2pm sampai umah pengantin.. mamam & such..
- 3.30pm+ gerak pi Mersing.
- er, tak perasan jam, dah sampai Mersing.. dinner lepas tu lepak2 kat hotel..

30/4
- 9.00am+ dah naik bas nak gerak pi jeti..
- 10.00am kot, dah naik bot besar.. feri? ntah.. i have trouble to differentiate both.. hehehe.. mak mabuk OK.. tp tak la sampai muntah.. Amir was so damn excited.. Arif pulak tido.. tp bila dia bangun, still tak sampai2, dia start ngamuk.. isk.. the journey took abt 2hours+ rasanya.. sorry for inaccuracy in time.. kita tak pakai jam sebenarnya.. hehehe..
- 12.30 sampai kat resort.. nasib baik first stop!!! kalau kat stop yg ntah ke berapa, harus dah mak slamat mengeluarkan isi perut!
- lunch yada yada.. aktiviti bebas.. around 5pm, ada telematch.. Amir dah pengsan mandi laut.. so, bawak Arif je tengok orang main.. being preggy, sahih laa kita jadik penonton je.. plus Arif tersangat laa suka berjalan ke sana ke mari.. letih!
- dinner BBQ.. makan tak ingat :P

1/5
- hari utk berjalan!! ada 3 group -- 1 pi snorkelling.. 1 lagi pi spa/golf.. whilst me, being in group 3 : island tour -- pi air terjun, then pi kg juara & lastly kg salang.. b4 pi marine park.. pergh, plan baik kan? TAPI.. read on..
- pepagi lagi dah hujan.. ombak, ya rabbi.. since ada berapa family je yg pilih group 3, merasa laa naik bot kecik.. heh.. sume pakat muntah.. tak tahan beb kena lambung ombak.. mmg besar2.. rasa nyesal, ngeri sume ada.. boatman manjang kata, kejap lagi.. kejap lagi.. tp tak sampai2 pun.. bila dah sampai, which is about 10.40am, memasing tak larat dah.. "percutian yg mengerikan" quote one of my colleague.. hehehe.. plannya, nak stay lelama kat air terjun.. cancel pi kg juara & such.. tp boatman kata, given the situation, dia berani bagi kitorang stay paling lama SEJAM je.. haaa? sudahnya, ramai yg melepak kat jeti tu je.. yg kuat, berjalan laa pi tengok2.. hehehe..

- naik je bot balik, mak muntah lagi.. ihiks.. out of 13 adults & 7 kids, 5 adults je survive pi Marine Park.. yg lain, kantoi.. tu pun bila nak patah balik resort, rasa horror semacam je.. boatman kata, given the time that we took, sepatutnya dah bley round separuh pulau.. tp sbb ombak besar kan.. nak buat macam mana..

- petang tu mmg lepak kat resort je.. hubby bawak jugak laa Amir & Arif main pasir + mandi laut.. kita dah terlepek dalam bilik.. :P

- malam, ada dinner lagi.. ucapan.. yada yada.. karaoke yada yada.. malasnya nak tulis..

2/5
- time to go home! kata by 8.15am nak kena naik bot.. tp hujan lebat pepagi tu.. in fact, nampak ombak lebih besar dari 1/5! yes, ada delay sket.. tp nasib baik bot kali ni lagi laju.. Arif tido on the way back.. whilst Amir selamat laa muntah.. hehe.. tp ombak mmg besar.. sesapa yg duduk kat area depan, mmg selamat laa muntah.. kita yg duduk kat tengah2 tu pun nampak camne muncung bot tu naik & turun balik. Jay kata, sampai terangkat laa montot dari seat.. can you imagine that?
- 10.00am+ sampai Mersing.. lepak2 kejap.. urge hubby beli satay ikan & such.. ye la, kitorang mana ada shopping satu apa pun kat Tioman :( check handset, bertubi2 SMS + missed calls.. hehehe.. 3 hari terputus hubungan dgn donia luar.. macam apa je..
- 11am+ lunch buffet kat hotel..
- 12.30pm gerak balik KL.. ala2 nak straight balik KL - lalu Rompin -- Kuala Pilah.. sudahnya almost 8pm sampai KL.. penat tau.. Arif ngamuk2.. ye laa, sapa tak boring duduk dalam bas lelama.. heee.. kita pun rasa semacam je bila lalu Bukit Putus tu.. hehehe..

the rest, is history.. conclusionnya, kalau nak kena naik feri/bot pi pulau, takmo pi dah.. as of now laa kan.. Atie kata, nasib baik Penang ada jambatan.. kalau tak, mmg phobia nak balik kg! hehehe..

12 comments

Tiada ulasan: