Cari Something?

Selasa, Jun 12, 2007

Amuk!

*Yawn* It was the third time.

First, malam Jumaat lepas. 2nd, Ahad malam baru ni.. and latest eventnya, malam tadi.

Adik mengamuk time pkl 3-4 pagi. Ahad malam baru ni, pkl 5am. Pagi tadi, around 4am. Dia nangis, hubby attend. Lepas tu, dia ngamuk2.. guling-guling.. sambil nangis tu, berenti kejap sbb nak jerit "Hep!" Then sambung nangis lagi.

Nangis bukan memain, tahap tersedu-sedu tu. Dia nak abah dukung je. Bila nak dibaringkan, dia start balik nangis.. Heeee..

SooOoo many weeks ago, adik buang sendiri pacifier dia ke bawah katil. Masa tu kat rumah lama lagi. Hubby tak amik and surprisingly, adik OK je. Tido malam OK, apa ke benda sume OK.. I was glad.. ye la, tak payah la nak usung puting tu ke hulu ke hilir.. Sampai la Ahad malam baru ni, hubby amik balik puting tu, bagi kat adik, terus dia senyap. Tapi, pagi tadi, tak jalan plak trick tu.. Aku baca ayat Qursy then hembus kat ubun2 dia, baru dia tenang.. nak kata ada gangguan, benda nak dekat subuh dah.. ntah laa..

We are wondering, why oh why.. time esok tu nak pi keje dia buat perangai..

"Amir berenti puting bila yang?"
"Dia start tumbuh gigi je, dia terus stop.. dia yang buang.. adik ni laa lama sket.."
"Tapi, Amir ada bucuk.. adik satu apa pun takde.. so, puting je laa yg dia ada.."
"Yeah, maybe.."

Tapi tu la, subuh pagi tadi, the above conclusion yg kitorang ada, mmg takley pakai.. Apahal dia marah sangat? Apa benda yang dia tak puas hati? If it because of #3, why now? kenapa tak dari dulu?

At times, parenthood ni bley bikin blank laa..


10 comments

Tiada ulasan: