Cari Something?

Jumaat, Oktober 19, 2007

Raya ini tahun

Dah 7 hari umat Islam di Malaysia sambut hari raya. Well, I'm still at home.. cuti secuti-cutinya.

How's my raya? Guess what. Amir kena chicken pox! Discovered malam raya tu. Tengah orang lain sibuk bertakbir, hubby sibuk usung Amir pi cari klinik. Sian laki aku. Hehehe.. Recently masa cerita pasal turn raya ni, dia ada cakap - I tak kesah kalau nak raya tiap2 tahun kat kampung you yang, asalkan malam raya I dapat kat PD.. perghh. True, malam raya kat PD mmg meriah. Org kampung pi bertakbir dari satu rumah ke satu rumah.. Best kan? Which is takde kat kg mak aku @ Jelebu + kg abah kat Sabak Bernam..

So, tu lah dia.. first raya amik gambar ramai-ramai, Amir protest takmo join. Muka tak encem :P Kecik-kecik dah reti beauty concious, lemas mak! As of last Wednesday, hubby bawak dia lari balik KL.. sbb dah nak kering.. just precaution, nak elakkan dia dari Azri..

Tapi tu la, dulu time aku + Arif kena, kitorang larikan Amir ke PD.. Sudahnya, tahun ni dia kena pulak. Kalau dah nak kena kan..

Anyway, semalam dapat bad news dari hubby.. Stok susu yg aku kumpul masa 10/10 hari tu, tak beku! Boleh? Dah la dapat banyak.. 5 X 4oz, banyak la kan.. aku pun confuse.. batch lain sume beku.. dan2 dia yg tak beku.. selamba rock je aku suh hubby rasa, dia kata manis lagi.. hehehe.. aku siap call sis Kamariah SI. Dia kata, after 72 hours tak beku, kena discard.. tp try la rasa dulu. Since rasa OK - which is told by hubby, so kitorang amik keputusan simpan kat minibar plak. Plus dapat info kat sini kata OK. Nanti time nak bagi, kitorang rasa la lagi sekali..

Dam di dam dam. Thats my post for Raya this year. Ada gambar nanti aku paste la.. tu kena tunggu BIL aku readykan. Hehehe..


8 comments

Tiada ulasan: