Cari Something?

Selasa, Januari 22, 2008

Jangan Tinggal Daku

2-3 hari ni aku bz lain macam.. Dengan weekend aku yg jarang-jarang aman tanpa SMS dari client yg mintak tengokkan sistem.. Heee.. setahu aku agreement kata response time tu applicable utk weekdays je..

Anyways, saja nak share cerita last week.. Minggu lepas, selepas 3 minggu+ tak balik PD, kitorang pun balik laa.. satu malam yg hening tu, si Amir + Arif dah terbongkang - letih main kat luar.. aku tengah layan si Azri sambil tengok marathon Heroes..

"I nak pi pekan yang.. nak pesan apa?"

Sekali MIL mencelah..

"Yan nak ikut, pegi la.. biar mak jaga yang kecik ni.."

Oohh la! La! Melompat aku.. ye la.. jarang sungguh dapat chances nak berdating walaupun setakat pi Pekan PD.. ngeh ngeh ngeh. Lepas 5 minit aku pun siap.. tengok2 si Azri tido plak.. lagi le senang hati.. tp sempat lagi pesan kat MIL, EBM ada dalam peti sejuk..

Dalam sejam je kitorang jalan2, balik.. tengok2 si Azri dah bangun.. tergedik2 si kecik tu dok atas pangku MIL..

Aku pun pi kat Azri.. tetiba muka dia ala2 lain..

So, aku suspect, tadi dia ingat aku nak bawak dia pi berjalan - sekali aku duduk tak pi memana.. bagi menyusu pun marah2.. kena pukul2 mak ni weh..

Malam tu, aku kena punish.. 2-3 kali time night feeding, dia takmo nyusu sambil baring.. nak kena pangku jugak2.. Selama ni OK je baring pun.. tp kali dia mmg taknak tolak ansur.. aku sua time baring, dia pi alih muka tempat lain, nangis kuat2.. 1st time nangis sampaikan hubby la kena pujuk.. tp still tak nak nyusu.. 2nd time bangun pun nangis jerit2.. aku duduk, pangku.. baru dia nak..

Moral : Lain kali pi berjalan, jangan tinggalkan dia.. dia paham kena tinggal kalau duduk umah babysitter je. Hinnsshh..

8 comments

Tiada ulasan: