Cari Something?

Selasa, Februari 05, 2008

Anjakan Paradigma

Sungguh high-level bahasa utk topik aku kali ni kan? kan? Kisahnya, last Saturday, lepas dah siap2kan Amir + Arif lepas mandi pagi.. Amir came to me..

"Bu, Amir tak nak pakai kepers" (pronounce : kaypers)
"Abis, Amir nak pakai apa?"
"Amir nak pakai separ-se-men" (aku serious tak reti nak eja.. but he's referring to Spiderman)*

So, on the very Saturday, my eldest decided to be diaper free.. akhirnya.. the whole Saturday went smoothly.. tp hari Ahad, dia terlepas sekali.. and 2 kali dalam kereta.. sekali masa lepas hubby hantar aku kat SusuIbu.Com (aku pi workshop yg k Rita MLO handle.. bawak Zeri sekali.. nasib baik dia behave tp half way thru, dia start membebel.. ya ALLAH, panjang plak cite aku kat sini).. sekali lagi dia terlepas masa kitorang escort hubby pi Mines.. tp aku + budak2 duduk dalam keta je la.. time aku nyusukan Zeri, Amir kata dia nak kencing.. lagu mana plak aku nak bawak kan? so, selamat la dia kencing dalam keta.. keh keh keh..

Malam, mmg dia diaperless.. which is aku cuak jugak.. kalau terbabas, abis le katil mak weii.. smalam baru je aku beli Waterproof Bed Pad dari freshbots.com.. hopefully by tmrrw sampai.. bley la bawak balik JB..

Oh yes, despite of his willingness to be diaperless, dia terlepas kat umah makcik.. seronok sangat main gamaknya, tak perasan nak terkencing, boleh? heee.. selamat la malam tadi aku bagi ceramah kat Amir..

* Seluar kecik ni dah lama hubby beli.. ala, beli kat Giant, dalam RM9 dapat 4 helai (ke 5?).. ada la lekat2 spiderman merah + hitam.. since Amir suka character ni, kitorang layan je laa..

Semoga anak bujang ibu menjadi diaperless terus lepas ni.. Amiin.

20 comments

Tiada ulasan: