Cari Something?

Isnin, Mac 03, 2008

Cemar

Semalam, 2/3/2008, dah selamat perut Azri dimasuki solid.. Gaya, rupa macam orang lapar sangat.. tangan nak menggapai-gapai pinggan.. eh, mangkuk.. tapi sudahnya ala2 tak sampai 10 sudu pun.. (read : hujung sudu KFC).. not even spoonful.. 1st attempt time siang tu nampakk OK.. time malam, aku bagi lagi, banyak yg diluahkan dari masuk ke dalam tekak.. Ibu buat tak sedap ye Zeri? keh keh keh.. Nanti ibu study lagi forum kat SI okkay?

Actually, 2-3 hari ni, Azri banyak buat perangai.. aku tak tau laa korang camne.. tapi maybe perasaan aku je kot.. bila aku ada puji anak aku, waima dalam hati sekalipun, dan2 je lepas tu dia tak OK.. keh keh keh.. 2 malam lepas, nasib baik la cuti kan.. dia bangun malam2.. nangis kuat2.. kalau siang tu, aku takde kat depan mata, pergh, harus jugak la dengar dia menjerit.. Malam kelmarin, dia nangis2.. sambil baring tu, aku sua, dia paling tempat lain.. sudahnya hubby tolong dukung.. lagi dia meraung ada la.. last2, dia buat balik antik dia yg dulu tu -- nak nyusu berpangku.. blur2 je mak okkay.. diam je.. hening kejap umah pkl 3-4 pagi tu.. bila dia dah sudah, aku letak atas tilam, dia nangis balik..

Semalam, dia tak bpa nak tido.. Jadinya, sume benda berbagai mak buat time dia dah tido la.. Aku nak kemas pump utk readykan hari ni pun, berkuntau abah dia dok layan.. keh keh keh..

One thing about Azri, bila dia nangis, dia akan continue sampai la dia dapat hisap jari.. tepuk le camne pun.. dodoi la camne pun. TAPI, jangan la plak nak dipaksa dia hisap jari.. tak jalan beb! kena tunggu sampai dia jumpa jari dia sendiri.. sabar je la..

Malam tadi, sambil gosok baju.. sambil SMS dgn mak aku.. so, selamat la dapat advise..

Sabar kena tinggi jaga anak2 ni.. Ma dulu ikut rentak hati je.. xde sapa nak nasihat.. sendiri kena pk..

Yep, my mom lost her mom masa pregnantkan aku @ 3 months.. MIL plak jauh.. mmg sume benda layan sorang je laa.. Dah la aku ni ada "problem" sket masa kecik2.. some of you know about this, kan kan? my fellow silent readers? hehehe.. till now pun ada jadik jugak kengkadang.. *shrug*

31 comments

Tiada ulasan: