Cari Something?

Selasa, Mac 11, 2008

Long Weekend

It was a long weekend, aye?

Jumaat lepas aku half day. Parents aku turun dari JB. Kesnya nak jemput adik lelaki sorang yg dok blaja kat Shah Alam.. lepas ni praktikal plak.. depa balik petang tu jugak.. dengarnya 12midnite baru sampai.. Jam teruk kat KL-Seremban.

Kitorang balik PD hari Sabtu pagi.. ala2 9.30am gitu.. meriah le dgn poster berbagai.. keh keh keh.. My other half pi ngundi sekali dgn FIL. bawak budak2 ni sekali sbb sibuk sangat nak ikut. Menjelang malam tu, mmg dok bertukar channel je la.. TV1, TV3, Awani.. plus BIL yg dok sibuk2 check internet.. thats why by 11pm dah tau Kedah dah kena amik by the opposition.. Kat Rembau itself pun ada recount, okkay..

Sunday - pagi tu siap2 plak nak pi Penang.. Flight @ 11.10am.. sahih le by 10 kena ada kat airport.. Since BIL lagi sorang ada bawak 2 ekor anak kucing comel cute berbagai, Amir + Arif tak perasan pun kitorang blah.. boleh?

Sampai Penang around 12.00pm.. amik cab pi umah pengantin.. gedebuk gedebak, 12.45pm sampai sana.. Yada yada yada.. jumpa la kawan2 lama berbagai.. plus my fren from JB yg melepak dalam bas for 12 hours+ (11pm - 11am).. Bas gerak slow ke apa ntah.. Then, 2pm dah gerak balik ke airport.. Rasa macam tak caya je naik flight semata-mata nak pi kenduri kawin.. keh keh keh.. By 6pm dah slamat ada kat umah in-laws.. Layan la si Zeri yg merajuk-rajuk berbagai tu..

Semalam, mmg rasa flat. Tapi ada hati nak keje half day.. so, around 10am+ tu dah gerak la.. Amir memula berat hati nak ikut balik.. keh keh keh.. aku tau, ni mesti kes ada kucing kat blakang umah ni.. Tapi at last, dia ikut jugak, dgn syarat bawak balik basikal dia yg aku belikan khas utk main2 kat PD..

So, off we go.. TAPI, ya ALLAH.. betul2 dah masuk highway PD -Seremban tu, dia start nangis2.. jerit2 nak balik.. "Takmo balik KL.. Amir nak duduk kg.." mantra tu dok le bergema dalam keta.. aku serius tak tahan dgr budak nangis kuat2 ni.. dah la dah besar.. hinssh.. nak tak nak, kena la abiskan highway tu sampai jumpa tol, kan? So bayangkan la laki aku dah bawak laju pun, kena gak amik masa almost 10 mins.. heeeee..

Dah bayar tol, buat U-turn.. balik umah in-laws.. Gerak balik KL, sampai dah 12.40pm.. takde maknanya la nak half day kan.. so, cuti je terus..

Petang smalam dia call hubby dgn ayat tanya - 'Kenapa abah tinggalkan Amir?"

Waaahhh.. twister sungguh anak aku ni.. sabar je la.. mana dia blaja ntah..


10 comments

Tiada ulasan: