Cari Something?

Selasa, Mei 06, 2008

Saya nak terminate polisi

Semalam, aku cuti.. menyelesaikan TODO yg aku expect abis by April 10th.. (procrastinator sungguh.. ni dah berapa haribulan?!) er, alasan aku.. sbb aku dok tunggu hubby.. aku nak pi terminate insurance aku.. tapi takmo pi sorang2, so tunggu punya tunggu schedule hubby, sudahnya semalam la kitorang pi..

I was a bit nervous.. tak pernah lagi dok terminate benda.. biasanya nak register tu senang, nak terminate yg payah, right? mesti ada soalan itu ini.. itu ini..

"nervous ke nak dating dgn i yang?"

wah! sabar je.. keh keh keh.. since his car ada buat perangai sket i.e kipas tak berapa jalan - so, the engine can easily get overheated gitu.. so, we decided to walk to the LRT.. semput mak! dah lama tak naik tangga yg sayup itu.. turun kat Masjid Jamek.. lintas jalan.. only then baru tau, jalan masuk ke Putra tu under construction.. so, lintas jalan sekali lagi.. ngeh ngeh ngeh..

Naik Putra pi KLCC.. mak oii.. dah lama aku tak jejak KLCC.. last time, kami masih berempat la.. time tu pi KLCC sbb Amir sibuk sangat nak naik train.. dgn si Arif yg berlari ke sana ke mari.. *shrug*.. first thing first, makan2 dulu..

"Kenapa nak terminate?"
"Er, saya dah ada polisi lain"
"Its not a crime to have more than one policy"
"Saya tak mampu.."

Tadi tu ayat2 rehearsal aku dgn hubby.. wah ahahahaha.. sbb aku nak practise kasik kuat semangat sket..

Later, pi la bangunan UOA tu.. selamba rock direct pi Level 23.. sekali, tercengang-cengang ok.. nasib baik ada staf tu tanya dengan penuh sopan santun..

"Ada apa2 yg saya boleh tolong?"
"Saya nak terminate polisi.." amacam? straight forward tak mak ni?

Later, ada la 3-4 soalan yg mak tak berapa ingat.. tp sudahnya staf itu telah meminta kami ke Ground Floor..

Tanya receptionist, kesannya kat lobi lain.. Cari dan cari dan cari.. at last jumpa jugak..

"Sayang i pegi sorang ek.. I duduk sini.." thats hubby.. bila dia dah jumpa kerusi empuk + newspaper!

aku pun pi la jalan sket ke depan.. sekali lagi aku ulang ayat "saya nak terminate polisi" kat receptionist situ..

"Cik boleh pergi mana-mana kaunter"

So, aku pun pilih la kaunter terdekat.. belum sempat duduk, aku ulang lagi ayat tadi.. "Saya nak terminate polisi".. actually, at this time aku rasa macam robot yg telah diprogramkan utk sebut ayat tu je.. keh keh keh..

Duduk2 je, staf tu mintak buku polisi aku dgn IC.. tak sampai 15 minit kot sumenya settle.. no questions asked.. cuma ada 2 soalan la dia tanya..

"signature cik masih sama macam dulu?" and "cik masih guna credit card ni?"

Lain-lain tu takde la yg pelik pada pendengaran aku.. benda yg aku paling nak dengar..

"Cek akan ready dalam masa 7 hari bekerja.. "

TAPI, ada tambahan..

"kalau cik tak dengar apa2 dari kami selepas 2 minggu, sila call nombor ni.."

tak kesah la.. asalkan ada.. so, one task is DONE.. ada lagi 3.. tu tak tau la bilanya aku nak settlekan.. hinshh..

1 ulasan:

CY4.0 berkata...

from Haloscan

Ms Lola
cik yan,
aku tergelak tang ko tulis ko "mcm robot...". dah le masa baca dialog practice ko tu pun aku rasa mcm tertipu - ingatkan husband ko yg interview ko :P.

ko mmg.. pg2 lagi dah buat aku terbahak2.

maya amir
mmg nerveous kan?:) kihkih...

Erna
ala-ala nak pergi interview keja plak aku rasa hahaha... siap prektis dialog bagai hehe

CY

Ms Lola,
serius weh.. aku rasa macam takde ayat lain nak keluar.. keh keh keh..

Maya,
tang dating dgn dia tu, takde maknanya aku nak nervous..

Erna,
ada lagi 2-3 soalan.. tp aku pun dah tak ingat.. aku harus makan gingko la ini macam..

anamiraa
lawak betoi nervous tak tentu hala. tapi memang sokmo cam tu kan. padahal kita ni dah sah2 la client depa. suka ati la nak terminate kaa.. nak register kaa..

agaknya memang pesen orang melayu kot yang sopan santun tak tentu arah hahahahaha!

CY
k Ana,
mak mmg ada darah neves kot.. tu pasal.. tp tak la dup dap dup dap macam interview scholarship.. hehehe..